KING’S CROSS De la povesti cu Harry Potter, la energie verde

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 24.03.2012   |   
0 comentarii

kings crossTransformarea un monument istoric intr-un edificiu actual, pastrand in acelasi timp decoratiunile vechi de aproape doua secole este o provocare serioasa pentru orice arhitect care se respecta. Nemaivorbind de faptul ca acea constructie poate fi, la fel de bine, o cladire de utilitate publica.

 

 

Inaugurata in 1852, celebra statie de tren King’s Cross din jumatatea nordica a Londrei urmeaza sa fie modernizata astfel incat sa nu mai depinda de reteaua nationala de energie, pentru necesarul de curent. Independenta energetica urmeaza sa fie asigurata 1.392 de celule fotovoltaice, care vor produce un total de 175.00 kWh pe an.

 

 

Aceasta putere este suficienta, conform specialistilor, pentru a diminua emisiile garii King’s Cross cu cate 100 de tone anual. Proiectul, care include si schimbarea acoperisului acestei gari de tren, costa 1,3 milioane de lire sterline.

 

 

Daca in alte parti banii sunt cea mai mare problema, pentru inginerii implicati in acest proiect adevarata provocare e reprezentata de montarea noului acoperis de sticla cu celule fotovoltaice integrate si o suprafata totala de 2.300 de metri patrati, folosind doar schele mobile si fara sa deranjeze in vreun fel graficul trenurilor si, implicit, traficul de calatori.

 

 

Statia de tren King’s Cross reprezinta una dintre cele mai cunoscute din Marea Britanie, gratie referintelor literare si cinematografice din ultimii ani. Cele mai cunoscute secvente cu aceasta gara apar in seria de filme ‘Harry Potter’, inspirate dupa romanele cu acelasi nume scrise de J.K. Rowling.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite