poza1

LED-uri foarte ieftine, de la Osram Opto Semiconductors

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 24.05.2012   |   
0 comentarii

Asteapta-te ca peste doi ani sa fii martorul unor caderi substantiale de preturi la aproape toate sistemele electrice, electronice si de iluminat care functioneaza pe baza de LED-uri. Si asta pentru ca specialistii de la Osram Opto Semiconductors au dezvoltat o tehnologie de producere a LED-urilor care elimina complet orice component din safir.

Astfel, siliconul, de altfel standard pentru orice LED operational, devine un material ieftin, beneficiind de acelasi nivel de calitate si performante precum dispozitivele existente deja pe piata.

Secretul expertilor de la Osram consta in siliconul fabricat pe substrat din nitrura de galiu. Pe o asemenea structura, producatorul poate fabrica pana la 17.000 de cipuri LED, fiecare cu suprafata de cate un milimetru patrat.

Testate deja in locuinte, noile cipuri LED pot ilumina cu o putere de 634 de miliwati, la 3,15 volti. Cu alte cuvinte, vorbim de o rata a eficientei de 58% si o performanta remarcabila pentru un dispozitiv atat de mic, supus unui flux de curent de 350 de miliamperi.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite