LED-urile din Regensburg sau cum sa pui un oras medieval intr-o lumina noua

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 25.06.2010   |   
0 comentarii

LED setzen Weltkulturerbe Regensburg ins rechte Licht / LED puttSighisoara. Pentru unii inseamna cel mai frumos festival medieval din Romania. Pentru altii inseamna plimbari nocturne, sub cerul liber, intr-un oras incarcat de istorie. Pentru toti reprezinta o urbe romaneasca pe care merita sa o vizitezi. La fel ca si alte orase romanesti pe care merita sa le vizitezi, Sighisoara se confrunta cu binecunoscuta criza financiara. Neplacere care se vede pe strada, pe oameni si chiar pe imbunatatirile aduse orasului.

 

Regensburg. Germania. Un exemplu pozitiv de administratie locala, pe timp de criza, pentru un oras cu bogata cultura medievala. Mergand pe principiul unor investitii facute cu cap, in locul unor taieri disperate pentru rapida ingrasare a bugetului local, autoritatile din Regensburg au decis inlocuirea sistemului de iluminat public vechi de aproape 20 de ani, cu unul nou si economic.

 

 

Conform unui studiu recent, orasele germane consuma intre 3 si 4 miliarde kwh de energie, anual. Pentru cetatenii din Regensburg, aceasta problema va deveni istorie de indata ce toate cele 250 de becuri din oras vor fi schimbate, pana in 2011, cu LED-uri. Dintre aceste LED-uri, 54 au fost adaptate astfel incat sa poata fi infiletate in felinarele retro din centrul vechi al orasului. De asemenea, responsabilii de acest demers au avut grija ca dispunerea LED-urilor sa nu lase nicio ”pata” de intuneric pe aleile din oras si, in acelasi timp, niciunul dintre spoturi sa nu-i deranjeze pe localnici, batand cu lumina spre geamurile locuintelor particulare.

 

Avantajul major al acestei solutii dezvoltate in parteneriat cu Osram Opto Semiconductors si Siemens Regensburg nu doar pune orasul medieval intr-o lumina noua, dar si contribuie la economiile locale printr-un consum de energie anual redus la jumatate. Prin urmare, indiferent daca in vacanta ta doresti sa vizitezi catedrala cu somptuoasa ei arhitectura gotica, bazilica Schottenkirche construita in secolul al XII-lea sau vrei sa traversezi podul de piatra peste Dunare, construit intre anii 1135 si 1146, de anul viitor vei putea admira toate aceste obiective dintr-o perspectiva cu adevarat moderna.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite