Locuitorii din Vilnius respira cel mai curat aer din Europa

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.12.2009   |   
1 comentarii

2009_12_09_Orasul_inteligent_Locuitorii_din_Vilnius_respira_cel_mai_curat_aer_din_Europa

Daca iti doresti de Sarbatori o vacanta in care sa te odihnesti si sa te bucuri de aer curat, poti elimina de pe-acum orice oferta turistica la Predeal. Nici Alpii nu mai sunt o optiune prea buna.

 

Orasul cu cel mai curat aer din Europa este Vilnius! Capitala Lituaniei a obtinut 9,37 puncte in Indexul Verde al Oraselor din Europa realizat de Economic Intelligence Unit – EIU si prezentat de Siemens in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice – COP15 organizat in Copenhaga.

 

Potrivit Indexului Verde al Oraselor din Europa, Vilnius este urmat la doua zecimi diferenta de capitala Suediei, Stockholm (9,35 puncte) si Helsinki, capitala finlandeza primind din partea specialistilor EIU 8,84 puncte.

 

Avand o populatie de 555.613 locuitori – conform recensamantului din 2008 si o suprafata totala de 401 kilometri patrati, Vilnius este anul acesta Capitala Culturala a Europei, alaturi de orasul austriac Linz.

 

In Indexul Verde al Oraselor din Europa intocmit de EIU au fost analizate 30 de orase din 30 de tari europene, printre care si Romania.

 

La categoria Aer, Bucuresti a obtinut locul 27 din cele 30 de pozitii, din cauza cantitatilor ridicate de dioxid de nitrogen, dioxid de sulf si particule de materie. Principalele surse de poluare din Capitala sunt fabricile si traficul rutier extrem de aglomerat.

Comentarii

Tatiana Iurco

Locuri, aprecieri si medalii….dar aeurl in Vilnius chiar este unul curat, iti strapunge plaminii si astia savureaza din plin inspiratia…

9.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite