Locuitorii unui sat german produc cu 321% mai multa energie decat consuma. Afla cum!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 23.08.2011   |   
2 comentarii

Orasul Inteligent_PrimareleCe poate fi mai frumos pentru un primar roman decat sa se califice pe lista de voturi a concetatenilor lui, intru dorinta partidului si a carierei edilitare? Poate ca acesta este unul dintre motivele care ii deosebesc, bunaoara, pe edilii mioritici de omologii lor germani. Sau, cel putin, de primarul din Wildpoldsried, Germania.

 

 Pentru seful administratiei locale din acest satuc bavarez, scopul investitiilor desfasurate n-a fost in scopuri electorale. Sau, cel putin, nu la vedere. Arno Zengerle a reusit sa implementeze la nivel local un sistem energetic  eco-friendly, care sa-i scape pe locuitori de orice fel de datorii la facturile de lumina.

 

Ba mai mult, solutia edilului vizionar de a inlocui intregui sistem energetic din sat cu panouri fotovoltaice si, evident, energie verde, a situat micul sat Wildpoldsried pe primul loc in topul celor mai eficiente localitati din punct de vedere energetic, din lume. Prin debransarea de la reteaua electrica nationala si bransarea solutiilor locale, locuitorii din Wildpoldsried produc cu 321% mai multa energie decat consuma. De aici vin si bugetele pentru administratia locala. Direct, pur si simplu. Fara interventii inutile pe linie de partid sau fonduri de criza, de la Guvern.

 

La aceasta investitie, harnicul edil a adaugat si o retea de trei mori de vant care produc 3.5MW de energie si la care s-au arondat vreo 94 de gospodari locali, pe post de investitori directi.

 

Chiar daca i-a luat vreo 14 ani pana sa atinga aceasta performanta, primarul Zengerle si-a propus ca in urmatoarea perioada sa implementeze un alt proiect innovator, IRENE, care s-ar traduce prin Integrarea in acest sistem a Energiei Regenerabile si Masinilor Electrice. Si un bonus: iluminat public cu LED-uri. Asa, sa mai faca putina economie de electricitate.

Comentarii

Iosif-Viorel Boros

Laudabil ! Poate fi pentru multi un exemplu.

18.12.2011

Vlad

La noi inca predomina servitismul politic. Pana cand sa avem si noi asa performante, macar si 1% in plus fata de consum, va mai trece multa apa pe Dunare. Poate stra-stra-stranepotii nostri sa se bucure de asemenea investitii…

20.09.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite