Lotus trece pe motoare electrice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.12.2011   |   
0 comentarii

Lotus hybridProducatorul britanic se pregateste sa cucereasca orasul. O misiune cam dificila daca ne gandim la reduta de citadine de la Audi, BMW, Mini si Aston Martin, in cazul celor cu prea multi bani de dat pe masini mici pentru fite mari.

 

Cu ce va umple Lotus modestul loc liber din trafic? Evident, un bolid cu ampatament minuscul si cu un plus. Dar si un minus, pe borna bateriei. Denumit CityCar, eco-mobilul britanic va fi unul electric care, pentru doritorii de autonomie marita, ar putea beneficia si de un propulsor aditional pe benzina de 1,2 litri si trei cilindri.

 

Dar sa revenim la bazaitul modern al motorului 100% ecologic. Cu o putere de 72 CP (54kw), acesta ar putea arunca micul sportiv catre pragul de 100 km/h in 9 secunde si ar face ca CityCar sa atinga o viteza maxima de 170 km/h.

 

Temerarii care se vor incumenta sa testeze performantele mezinului Lotus intre doua semafoare vor avea, insa, cuvinte deloc placute cand se vor gandi la autonomia de 60 de kilometri sacrificata inutil.

 

Aici intervine motorasul pe benzina despre care vorbeam la inceput si care ar putea sa extinda autonomia lui Lotus CityCar cu inca 440 de kilometri. O fi bine? O fi rau? Cu siguranta, la lansarea programata pentru 2013 la Salonul Auto de la Geneva, criticii din industrie vor avea de comentat asupra tentativei nereusite de Lotus de a se lansa pe o piata high-tech cu un hibrid, in locul unui citadin 100% electric. Pana atunci, mai intelept ar fi sa-l vedem ruland pe soselele din Europa.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite