Lumina sportului rege

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 05.04.2010   |   
1 comentarii

2010_04_06_SOccket soccer ballTine aproape pentru meciul de diseara de pe Camp Nou, unde FC Barcelona intalneste pe tunarii de la Arsenal in meciul contand pentru sferturile de finala ale Ligii Campionilor! Miza partidei este uriasa! In timp ce Josep Guardiola, tehnicianul lui Barca conteaza pe o victorie sigura dupa egalul din primul meci, Arsene Wenger, antrenorul lui Arsenal, isi motiveaza echipa sa triumfe in deplasare si sa bage groaza in sufletele suporterilor echipei gazda. Fotbal! Emotie! Extaz!

 

 

Pana in momentul cand am scris acest post, inca nu m-am gandit daca sa tin cu FC Barcelona sau cu Arsenal. Dar recunosc deschis ca intotdeauna ma uit cu mare atentie la minge. Imi place sa vad ce model e, ce brand e inscriptionat pe ea si ce efecte ia in aer, dupa lovitura mestesugita a vreunui superstar al sportului rege.

 

De curand, intre un drob de miel si un ou rosu cu coaja ciocnita, am descoperit SOccket – mingea de fotbal care acumuleaza energie electrica in functie de loviturile primite. Creata de patru studenti de la Harvard, mingea a fost dedicata copiilor amarati din Africa. Principiul acestei inginerii e simplu: daca acei copii tot se dau in vant dupa fotbal, macar sa inscrie inteligent si in poarta energiei alternative. Practic, mingea preia forta de impact a sutului si o transforma in curent electric pe care il stocheaza in interiorul ei. Dupa o zi de soare si fotbal de savana, mingea poate tine aprins un bec peste noapte sau poate incarca un telefon mobil.

 

Avand in vedere ca e cu cateva grame mai grea decat o minge oficiala UEFA Champions League, mingea SOccket ar putea fi lipsita de omologarea vreunei autoritati din fotbalul international. Insa, cu putina straduinta, numarul de pase dintr-un meci precum partida de diseara dintre FC Barcelona si Arsenal ar putea aduce lumina intr-un sat din Africa pentru o saptamana. Sau o regiune lipsita de electricitate, daca ne gandim la numarul de mingii oficiale folosite intr-un campionat precum Liga Campionilor.

 

Pentru microbistii autohtoni propun un exercitiu de imaginatie: ce efecte pozitive ar aduce mingea SOccket daca ar fi pusa la dispozitia cluburilor din Liga I? Cu siguranta numarul de goluri ar scadea dramatic. Insa exista si parti bune! Gandeste-te numai la suturile date de la 11 metri peste poarta adversa: multa forta, nimicitor impact. Adica energie verde pentru un sat izolat din Muntii Carpati.

 

Liga lui Mitica (Dragomir) ar fi mai iubita. Federatia Romana de Fotbal ar redeveni un nume de referinta in acest sport. Fie Steaua, Dinamo, Rapid sau Unirea Urziceni, sportul rege la romani ar deveni salvarea luminoasa a conationalilor nostri sinistrati de civilizatie. Asteptam reactiile galeriei!

Comentarii

Tweets that mention Lumina sportului rege « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Lumina sportului rege – http://www.hitechpedia.ro/lumina-sportului-rege/1274.html [...]

6.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite