Mai accesibil ca un ghid digital. Mai urban ca graffiti

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.04.2010   |   
1 comentarii

UniLinzStudentenCampus_RechteUniLinz_2_200Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma aflu pentru prima data intr-un oras strain si vreau sa servesc niste preparate de prin partea locului, intreb un taximetrist. Daca respectivul e roman plecat fara acte in regula si ma trateaza cu sictir de occidental prin adoptie, intreb un tanar cu look de student. Dar daca eu stiu engleza, iar el nu pricepe decat in suedeza sau greaca, ma orientez catre receptia unui hotel mai rasarit din raza mea vizuala.

 

Cert este ca in scurt timp, toate aceste informatii si recomandari locale vor fi accesibile de pe telefonul meu mobil, indiferent de orasul in care ma aflu. Conceptul se numeste Digital Graffiti si reprezinta de fapt un sistem care stocheaza mesaje si anunturi pentru smartphones pe care le  trimite, in urma unui protocol, tuturor utilizatorilor care se afla in zona urbana vizata.

 

 

In prezent, acest sistem este testat de studentii si angajatii de la Universitatea Johannes Kepler din Linz (Austria), aria de acoperire fiind momentan extinsa doar in campusul universitar. Iata cum functioneaza: cand intri in spatiul acoperit de noua aplicatie, iar telefonul tau confirma standardele tehnice de conectare, graffiti devine vizibil si iti afiseaza pe ecran datele de care ai nevoie.

 

Aplicatia Digital Graffiti iti recunoaste telefonul print semnale encriptate care te localizeaza printr-o retea WLAN. Datorita imbunatatirilor aduse de Siemens, eroarea de localizare a fost limitata la maxim 2 metri de locatia ta reala, ceea ce iti faciliteaza accesul la locatiile care te intereseaza, in cel mai scurt timp.

 

Desigur, implementarea unei solutii Digital Graffiti in Bucuresti ar da reale batai de cap tuturor taximetristilor care, din prea mult zel, si-ar incarca si aceasta aplicatie pe telefoanele mobile. Din fericire, problemele se rezuma strict la acest capitol. Pentru tine, daca vrei sa stii daca mai sunt mese libere la Bellinni sau la Gio Cafe, in Piata Universitatii, tot ce va trebui sa faci este sa te conectezi la Digital Graffiti.

 

Vrei sa iti rezervi o masa la un restaurant cu meniuri dupa chipul si buzunarul tau? Nimic mai simplu! Vei putea da OK pe aplicatia Digital Graffiti si ai sa primesti instataneu toate ofertele localurilor din zona care te intereseaza. Pentru ca suntem in secolul XXI, iar nesuferitele rataciri prin jungla de asfalt au pierit impreuna cu vechile tehnologii. Pregateste-te sa ai intregul oras la doar o tasta distanta. Pregateste-te sa te bucuri mai mult de viitor!

Comentarii

Tweets that mention Mai accesibil ca un ghid digital. Mai urban ca graffiti « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Descopera DIGITAL GRAFFITI – http://www.hitechpedia.ro/mai-accesibil-ca-un-ghid-digital-mai-urban-ca-graffiti/1293.html [...]

9.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite