MARIMEA CONTEAZA. Mega-uzina din Irsching

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.04.2010   |   
0 comentarii

irschingO capacitate mare de productie necesita operatiuni desfasurate impecabil si spatiu de lucru masiv. Pentru ca atunci cand necesarul de energie este urias, marimea chiar conteaza! Bun venit in Irsching (Germania), orasul unde este construita cea mai mare centrala pe aburi din lume. Punctul central al acestei megastructuri este turbina de gaz – cea mai mare fabricata vreodata si care permite evacuarea in siguranta a gazelor la o temperatura de 640 de grade Celsius.

 

 

Ca sa-ti faci o idee asupra centralei, imagineaza-ti ca toate componentele si utilajele sunt supradimensionate. Doar spatiile de incalzire a apei din circuitul de generare a aburilor cantaresc 3.800 de tone si rezista chiar si la presiuni de 180 de bari. Pentru Siemens, aceste capacitati au necesitat reevaluari ale coordonatelor de design, astfel incat utilajele incluse in centrala din Irsching sa corespunda perfect standardelor de performanta solicitate de beneficiar.

 

Mai mult, materialele din care au fost realizate aceste utilaje au necesitat o prelucrare foarte atenta. Gandeste-te ca mega-boilerul de la Irsching a fost fabricat din aliaje speciale de otel care permit utilizarea pe termen lung.

 

Desi este amplasata in Germania, centrala implica un proces global. Cadrul si cosul de evacuare au fost fabricate in Austria. Corpul boilerului a fost adus din Polonia. Toate sistemele periferice provin din Turcia. Iar echipamentele sub presiune au fost fabricate in Coreea de Sud.

 

Raportat la standardele de eficienta in productia de energetice si protectia mediului inconjurator, noua centrala din Irsching va fi cea mai mare si totodata cea mai avansata din lume, din punct de vedere tehnologic. Anual, noua centrala va produce mai putin cu 700.000 de tone de dioxid de carbon fata de alte puncte de productie de acest gen.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite