Gogol Bordello canta gratuit la Hopenhagen LIVE! (video)

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 11.12.2009   |   
1 comentarii

2009_12_11_Mediul_inconjurator_Marti_Gogol_Bordello_canta_gratuit_la_Hopenhagen_LIVEPrima capitala virtuala din lume, dedicata protectiei mediului inconjurator, te asteapta la cel mai tare concert din aceasta luna!

 

In seara zilei de 15 decembrie, Gogol Bordello va canta de pe scena Hopenhagen LIVE pentru toti cetatenii din Hopenhagen si, bineinteles, turistii care se afla in centrul capitalei daneze.

 

In perioada 7 – 18 decembrie 2009, Copenhaga este gazda Conferintei Natiunilor Unite pentru Schimbarile Climatice – COP15. In paralel cu acest summit, Hopenhagen LIVE reuneste oameni de cultura, reprezentanti de organizatii nonguvenamentale, precum si simpli vizitatori, pentru a dezbate si a da o expresie artistica principalelor subiecte de interes ce tin de protectia mediului inconjurator.

 

Gogol Bordello, cea mai cunoscuta trupa multi-etnica de gypsy punk a momentului, a avut de-a lungul timpului colaborari importante cu nume precum Liev Schreiber si Madonna. La inceputul acestui an, Eugene Hutz – liderul trupei – a lansat impreuna cu Loredana Groza un videclip pentru piesa ‘Tzuki’.

 

In componenta Gogol Bordello, ce numara nu mai putin de 11 membri, face parte si un roman. Este vorba despre Stevhen Iancu, un acordeonist adus recent in trupa, pentru dueturile teatrale alaturi de rusul Yuri Lemeshev.

 

Concertul de marti seara, de pe scena Hopenhagen LIVE din Copenhaga, este cel de-al cincilea din turneul Gogol Bordello si totodata singurul la care spectatorii pot asista fara a plati bilet.

 

Scena pe care va evolua Gogol Bordello este alimentata de un generator biodiesel si un dispozitiv special creat pentru Hopenhagen LIVE, care acumuleaza energia electrica din panouri solare, hidrogen si cea provenita din energia mecanica dezvoltata de biciclistii prezenti la eveniment.

 

Luminile de pe scena sunt diode LED, care reduc cu aproximativ 30% consumul de curent electric, fata de luminile de scena obisnuite.

 

Gogol Bordello – Start Wearing Purple

Comentarii

dan

f tare!

14.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite