poza1

MASINA VIITORULUI Alimentare din mers cu electricitate si tuning auto cu aplicatii de smartphone

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.03.2012   |   
0 comentarii

Asistenta avansata in timpul mersului, sistemele de siguranta suplimentare si dotarile multimedia sunt dotaripe care le gasesti deseori in pachetele optionale ale masinilor de astazi. Ce-ai zice, insa, daca in locul pachetelor suplimentare, ai disponibile toate aceste optiuni actualizabile direct pe interfata de bord a automobilului?

Cercetatorii de la Siemens Corporate Technology pregatesc acum o platforma IT care sa permita upgradarea masinilor electrice prin software-uri si aplicatii dedicate. Exact la fel precum un laptop sau un smartphone.

Cu ce te ajuta, in mod direct, o asemenea facilitate? Imagineaza-ti ca, printr-o arhitectura inteligenta de calibrul RACE (de la Robust and Reliant Automotive Computing Environment for Future eCars), orice vrei sa-ti pui in plus pe masina, in materie de divertisment si optiuni soft de siguranta si performanta, vei avea posibilitatea sa iti instalezi cu un singur click, in loc sa cumperi cate un dispozitiv separat pentru fiecare dotare suplimentara.

Tocmai fiindca sistemul este atat de simplu de utilizat in regim Plug&Play, la fel ca pe orice PC, masinile electrice din viitor se vor putea conecta la reteaua nationala de energie si vor putea comunica mult mai usor intre ele, in trafic. Cu alte cuvinte, functiile avansate de securitate la volan, alimentare cu electricitate, autonomie exponential marita si pilot automat vor putea fi disponibile ca dotari standard, sub forma unor simple aplicatii.

In perioada urmatoare echipa de specialisti care se ocupa de proiectul RACE va construi doua prototipuri electrice care vor avea implementate toate deliciile tehnologice mentionate mai anterior. Primul, denumit ‘Evolution’, va avea inlocuite toate tehnologiile existente, pas cu pas, cu noile componente, pentru a putea parca automat si pentru alimentarea inductiva cu electricitate. Cel de-al doilea concept, ‘Revolution’, va fi construit de la zero cu noua arhitectura inteligenta.

Ambele prototipuri vor fi ulterior testate pe strazile germane, pentru o perioada de trei ani. Proiectul este finantat de Ministerul Federal al Economiei si Tehnologiei din Germania.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite