Maturatoarele ecologice au iesit la curatenie, pe strazile din Basel

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.03.2012   |   
0 comentarii

h2oPrimele zile cu soare din aceasta luna i-au scos pe angajatii de la salubruzare in strada, pentru curatenia de primavara. Iar daca o asemenea campanie urbana poate lasa cat mai putine noxe in aer, e si mai bine! In orasul elvetian Basel, autospecialele care curata asfaltul functioneaza pe baza de hidrogen.

 

Testate de mai bine de un an, aceste vehicule esapeaza numai apa. Pentru proprietarii companiei de salubrizare, introducerea maturatoarelor eco-friendly a adus o diminuare cu 40% a volumului de emisii, precum si injumatatirea costurilor pentru combustibili, comparativ cu autospecialele obisnuite.

 

Dotate cu celule de hidrogen in locul rezervoarelor de benzina obisnuite, aceste vehicule sunt atat de simplu de realimentat, incat soferii pot desfasura aceasta operatiune fara niciun fel de interventii suplimentare.

 

Proiectul, pornit initial cu maturatoare electrice, a avut un real impact pozitiv pentru edilii din Basel. Efectul a fost atat de bine receptionat, incat intregul parc auto de autospeciale pe baza de hidrogen va fi mutat pentru o perioada in alt oras din Elvetia, Gallen.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite