poza1

Medicamente de calitate, fabricate la foc automat

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.06.2012   |   
0 comentarii

Doctoriile pe care le cumperi din farmacie au de strabatut un lung drum pana cand ajung in reteta prescrisa de medicul tau. La inceput, pastilele tale sunt un amestec de substante la ‘linia de start’ a unei benzi rulante. De-a lungul procesului de productie, acest amestec e granulat, uscat, pulverizat, mixat, presat si sigilat in ambalaje.

Toata acest mecanism e intrerupt frecvent si la intervale de timp neregulate. Mai exact cand testerii iau cate o pastila si o testeaza in cele mai mici detalii. Specialistii se uita daca e complet omogenizata, daca substanta activa e suficient de bine concentrata si daca intruneste criteriile de calitate.

Dupa ce toate aceste standarde sunt bifate pozitiv, procesul continua. In caz contrar, tot lotul de pastile e inlaturat, iar procesul reluat. Intrucat acest sistem poate dura saptamani intregi, nu-i greu de imaginat cate resurse energetice, financiare si temporale consuma fara rost.

Solutia Sipat de fabricare a medicamentelor, produsa de Siemens, este una dintre cele mai moderne si mai economice din lume si e prezentata, de azi pana pe 22 iunie la Achema, cel mai mare targ al industriei chimice din lume, organizat la Frankfurt.

Din acest an e disponibila intr-o versiune imbunatatita si poate fi integrata in sistemele Sipat anterioare. Expertii in automatizare au facut astfel incat procesul de fabricare a medicamentelor sa functioneze fara intrerupere.

Prin corelarea informatiilor, Sipat poate prognoza calitatea fiecarei pastille in parte, la fiecare faza a procesului. Daca informatiile detectate de senzorii speciali depasesc parametrii de calitate presetati, procesul e ajustat aproape instantaneu. Astfel, intregul proces de fabricare este scurtat cu pana la 10 zile.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite