Medico – motorul de cautare medical capabil sa genereze diagnostice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.02.2012   |   
0 comentarii

Medico: Medizinische Daten intelligenter nutzenCand mergi la doctor, iti place sa stii ca medicul te tine minte si isi da seama numai din priviri care e starea sanatatii tale. Iti place sa stii ca intotdeauna iti recomanda exact medicamentele si tratamentele de care ai nevoie. Te incanta sa constati, ori de cate ori ajungi la consultatie, ca esti primit oricand cu caldura si ca, oricand apelezi la acel medic, o faci cu toata increderea.

 

Din perspectiva medicala, toate aceste lucruri se traduc prin doua cuvinte: tratamente personalizate. Adaptate pentru fiecare pacient in parte si sincronizate cu toate departamentele unei institutii clinice, astfel incat sa nu fii nevoit sa reiei povestea ori de cate ori treci pragul unui medic specialist.

 

Ca tot vorbeam de specialisti, divizia Siemens Healthcare lucreaza acum la un proiect menit sa faciliteze transferul de informatii dintre pacienti, medici de familie, medici de la Urgenta si sectiile spitalelor. Programul, denumit Medico, sincronizeaza un bagaj imens de informatii medicale cu imaginile medicale preluate fie prin ultrasunete, fie prin raze X, fie prin tomografii computerizate sau alte sisteme dedicate, iar apoi sugereaza diagnosticele cele mai plauzibile pentru pacient, impreuna cu tratamentele cele mai rapide si mai eficiente.

 

Ca sa-ti faci o idee mai ampla despre cum functioneaza Medico, imagineaza-ti ca acest software recunoaste aproape instantaneu imagini medicale, rapoarte si date de catalog, pe care apoi le proceseaza si le sincronizeaza cu baza de date deja existenta, precum si arhivele celorlalte spitale conectate la sistem. Pe scurt, un fel de Google medical care, pe langa functia de Search, este capabil sa genereze cele mai bune tratamente in cel mai scurt timp posibil.

 

Medico face parte dintre cele sase scenarii cercetate de programul Theseus, initiat de Ministerul Federal al Economiei din Germania. Pentru acest proiect, Siemens Healthcare colaboreaza cu Spitalul Universitar din Erlangen, Centrul German de Cercetare a Inteligentei Artificiale (DFKI), Universitatea Ludwig-Maximilians din Munchen si Fraunhofer Gesellschaft.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite