Qatar

Mega-pavilion eco-friendly pentru Summit-ul COP 18

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.12.2012   |   
0 comentarii

Toti cei 17.000 de participanti invitati la Conferinta Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice – COP 18 organizata in aceste zile la Doha, in Qatar, s-au reunit in Qatar National Convention Center, una dintre cele mai moderne cladiri din tara. Edificiul a fost special ales in acest sens, deoarece este unul dintre putinele obiective care detin in prezent certificatul LEED Gold si pot gazdui un numar foarte mare de oameni.

 

Cladirea atrage privirile in special datorita fatadei din otel, desenata in forma unui arbore sidra, specific acestei zone, simbolizand nivelul inalt de responsabilitate fata de mediul inconjurator.

 

Qatar National Convention Center are o serie de facilitati care duc la economii substantiale privind consumul de energie. Curentul este asigurat de mai multe panouri fotovoltaice instalate pe acoperis. In plus, iluminarea cu LED-uri si sistemul inteligent de aer conditionat functioneaza pe baza unor senzori si sunt intrerupte automat doar atunci cand acesti senzori nu mai detecteaza niciun om in incapere.

 

Intregul edificiu, pentru a carui constructie au fost cheltuiti 270 milioane de dolari, include zece sali de concerte, o sala de conferinta de 4.000 de locuri, o sala de teatru mare de 2.500 de locuri, 52 de sali de sedinte si peste 40.000 de metri patrati de spatiu pentru expozitii.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite