Mercedes-Benz testeaza SLS AMG in versiune electrica!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.06.2010   |   
1 comentarii

2010_06_23_SLS E-CellSprint de la 0 la 100 km/h in doar 3,8 secunde, viteza maxima limitata electronic la 317 km/h si un motor V8 de 571 CP sunt doar trei dintre delicatesele tehnice ale noului Mercedes-Benz SLS AMG. Dezvoltat 100% de tunerul AMG sub forma unui succesor direct al celebrului roadster 300SL Gullwing, SLS AMG ascunde sub capota multe noutati tehnologice, in premiera pentru un grand tourer.

 

Crezi ca e de ajuns? Deloc pentru inginerii din Stuttgart care deja testeaza versiunea electrica a lui SLS AMG. Denumit Mercedes-Benz SLS E-Cell, prototipul galben este propulsat de module electrice pe baza de baterii Li-Ion, situate imediat in spatele celor doua fotolii sport.

 

La capitolul performante, E-Cell nu se diferentiaza prea mult de modelul SLS AMG cu motor V8. Prototipul electric atinge suta la ora in doar patru secunde (cu doua sutimi mai mult decat versiunea pe benzina) si dezvolta in total 526 CP. Daca in spotul publicitar cu care a fost sincronizata lansarea oficiala a lui Mercedes-Benz SLS AMG, pilotul de Formula 1 Michael Schumacher se dadea peste cap prin tunel, cu grand tourerul din dotare, de aceasta data cel mai rapid german din istoria sporturilor cu motor ar putea promova un stil de condus mai responsabil.

 

In acest sens, inginerii de la Mercedes-Benz l-au sprijinit cu o grila frontala redimensionata pentru modelul SLS E-Cell, LED-uri pentru blocurile optice, precum si un tablou de bord cu afisaj electronic, care indica in timp real consumul de energie, precum si numarul de kilometri ramasi disponibili, dintr-o singura incarcare completa a bateriilor.

 

Bolidul SLS AMG E-Cell face parte din strategia de reducere a consumului de combustibili fosili si a amprentei de dioxid de carbon pe care Mercedes-Benz o planuieste pentru anul 2015. Oficialii acestui brand nu au facut inca publice date referitoare la autonomia bolidului SLS AMG E-Cell si timpul necesar pentru incarcarea bateriilor Li-Ion.

 

2010_06_23_sls-e-cell

Comentarii

Velve – Primul trike electric propus de Peugeot « HitechPedia

[...] o caroserie. I se monteaza o pereche de usi. Ba nu! De aripi, tip fluture. Asa, in stilul unui Mercedes-Benz SLS AMG. I se adauga un motor electric de 20W si se presareaza cu kilometri multi prin oras, dupa timp [...]

28.09.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite