Mitsubishi i-MiEV, in actiune!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.12.2009   |   
0 comentarii

2009_12_02_Orasul_inteligent_Mitsubishi_iMiev_in_actiunePe langa interesul crescut de a scadea emisiile de dioxid de carbon din marile orase, autoritatile britanice doresc sa dea un exemplu cat mai bun atat cetatenilor englezi, cat si celorlalti europeni curiosi sa vada masuri ecologice puse in aplicare, in mod cotidian.

 

Incepand cu aceasta luna, politia britanica va testa primele vehicule Mitsubishi i-MiEV adaptate pentru standardele unui astfel de serviciu. Prevazute deja cu sirene, statii de comunicatii, dispozitive radar si colantate in culorile politiei britanice, masinile electrice Mitsubishi i-MiEV vor patrula, intr-o prima faza, strazile din West Midlands.

 

Cu o autonomie de 160 de kilometri la o singura incarcare, noile masini de politie ecologice pot accelera pana la o viteza maxima de 120 km/h.

 

Putini stiu insa ca acest demers ecologic in privinta vehiculelor destinate fortelor de ordine, nu-i o premiera. Prima masina de politie din lume a patrulat strazile din Akron (statul american Ohio), incepand cu anul 1899. Vehiculul rula cu o singura baterie, avand o autonomie de 48 km si putea rula cu o viteza maxima de 26 km/h.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite