solar impulse

Mitul lui Icar a fost destramat cu 12.000 de celule fotovoltaice si emisii zero!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.04.2010   |   
1 comentarii

Oamenii inventivi gandesc. Oamenii destepti gresesc. Iar oamenii preocupati de mediul inconjurator actioneaza! Ieri, mitul lui Icar a fost destramat de Solar Impulse, avionul care a zburat timp de o ora, la o altitudine de 1.188 de metri, cu viteza de aproximativ 45 km/h. Acesta este primul zbor din lume al unei aeronave propulsate 100% cu energie solara si a fost coordonat de pilotul de teste elvetian Markus Scherdel. 

 

Aeronava cu patru motoare electrice de cate 10CP fiecare a fost prevazuta cu 12.000 de celule fotovoltaice montate pe aripi. Performanta realizata de Scherdel a fost posibila datorita unui raport optim putere-greutate. Desi aeronava Solar Impulse are o anvergura similara cu cea a unui avion Airbus A340, greutatea totala a aparatului e echivalenta cu cea a unei masini compacte, de familie.

 

Proiectul estimat la 93,5 milioane de euro este in plina dezvoltare, o urmatoare sesiune de teste fiind deja programata pentru inceputul lunii iulie, iar apoi va fi construit o aeronava similara care va beneficia de toate upgrade-urile survenite de pe urma testarii actualului Solar Impulse.

 

Nu te grabi sa-ti imaginezi ca Solar Impulse, primul avion care a zburat cu zero emisii, va fi preluat de producatorii de aeronave comerciale. Nu acum. Deocamdata Solar Impulse este pregatit pentru un zbor in jurul lumii, care va avea loc in 2013 si se va desfasura in cinci etape. Primul zbor cu emisii zero, din lume, bineinteles!

 

Comentarii

Urmareste LIVE zborul primului avion 100% electric care face inconjurul lumii! « HitechPedia

[...] portiune din traseul Solar Impulse este una dintre cele mai dificile, din cauza curentilor termici, a vitezei vantului si a furtunilor [...]

13.06.2012

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite