Mobilett XP Digital – radiografii fara secrete

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.03.2010   |   
0 comentarii

10`0_03_03_Mobilett XP DigitalDe-a lungul timpului, aparatele cu raze x si-au dovedit din plin utilitatea in investigatiile medicale. Folosite pentru diagnostice asupra sistemului osos, dar si pentru patologii ale tesuturilor moi – precum pneumonie, a cancerul la plamani si edemele pulmonare, razele x contribuie de multi ani la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale.

 

Una dintre provocarile curente ale specialistilor in tehnologii medicale consta si in modernizarea aparaturilor de diagnosticare cu raze x. Imaginea alaturata ilustreaza noul dispozitiv Mobilett XP Digital  realizat de Siemens Healthcare Diagnostics si totodata cel mai avansat aparat de acest gen, din lume.

 

Ce face Mobilett XP Digital? Pe langa faptul ca genereaza elemente imagistice medicale cu un detector in format 43 x 35 cm, indiferent de greutatea si varsta pacientilor, aparatul poate stoca pana la 3.000 de radiografii si le trimite instantaneu in sistemul IT al spitalului. Astfel este inlesnit astfel procesul de comunicare dintre salonul de radiologie si celelalte departamente medicale.

 

Pentru medicii radiologi, acest aparat are o serie intreaga de facilitati extreme de importante. Sapte dintre cele mai importante functii sunt:

 

1. Designul compact, puterea foarte mare de redare imagistica, manevrabilitatea si pozitionarea usoara;

 

2. Este foarte usor de curatat;

 

3. Pacientii pot fi inregistrati manual sau prin sistemul DICOM Worklist;

 

4. Fiecarui pacient ii este atribuita o arhiva astfel incat radiografiile noi pot fi oricand comparate cu cele anterioare;

 

5. Utilitati elementare de prelucrare a imaginii: luminozitate, contrast, evidentierea selectiva a unor parti din radiografie;

 

6. Transmiterea wireless a radiografiilor catre alte suporturi tehnice medicale;

 

7. Acces instantaneu la baza de date cu radiografii.

 

Tu cand ti-ai facut ultima data o radiografie si cat de placut impresionat ai ramas de calitatea serviciilor oferite de personalul medical din acel salon?

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite