Necesarul energetic al Vaticanului este acoperit 100% din resurse regenerabile

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.12.2010   |   
0 comentarii

2010_12_08 VaticanE oficial: Vaticanul este cel mai eco-friendly stat din lume. Cu o suprafata de 44 de hectare, cel mai mic stat din lume beneficiaza totodata de cea mai mare productie de energie regenerabila, situata la 200 wati pe cap de locuitor, informeaza Bloomberg.com. Toti cei aproape 800 de cetateni ai statului papal beneficiaza de energie solara convertita din panourile fotovoltaice montate pe acoperisul salii de conferinte Paul al IV-lea.

 

Proiectul energetic implementat in urma cu doi ani a permis economisirea a 89,8 tone de petrol, necesarul de electricitate fiind sustinut energie regenerabila. Potrivit oficialilor de la Vatican, in ultimul an au fost incluse in noul program toate utilitatile, de la sistemele de incalzire si ventilatie, pana la dispozitivele de irigare a spatiilor verzi. In plus, Papa Benedict al XVI-lea a afirmat recent faptul ca isi doreste si un papamobil electric, care sa intruneasca standardele de securitate ale masinilor folosite in deplasarile oficiale.

 

Portretizat de presa italiana drept primul lider catolic verde din istorie, Papa Benedict al XVI-lea a exprimat in numeroase situatii necesitatea inlocuirii solutiilor energetice actuale cu unele regenerabile si macar la fel de performante, precum si adoptarea de masuri eficiente in vederea protectiei mediului inconjurator.

 

In domeniul energiei regenerabile, Germania se afla pe locul doi dupa Vatican, cu o productie de 80 de wati pe cap de locuitor. Resursele energetice regenerabile de pe teritoriul Germaniei provin in mare parte din energie eoliana – capacitate de productie de 23.903 MW, energie solara – 15.200 MW si energie geotermala - 4,7 MW. De asemenea, electricitatea provenita din hidrocentrale acopera 3,5% din necesarul energetic al acestui stat.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite