Nico Hulkenberg a testat Porsche GT3 R Hybrid la Nurburgring

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 28.04.2010   |   
1 comentarii

2010_04_28_Porsche GT3 HybridOdata cu implicarea Porsche in dezvoltarea de solutii eco-friendly pentru automobile, bolizii hibrizi au inceput sa prinda tot mai mult teren pe circuitele de curse. Cea mai buna dovada e reprezentata de Porsche GT3 R Hybrid, modelul prezentat de brandul german la Salonul Auto de la Geneva. Lansat la 110 ani dupa ce Dr. Ferdinand Porsche a dezvoltat prima masina hibrid din lume, noul GT3 R Hybrid a ajuns in aceasta saptamana pe mainile pilotului de Formula 1 Nico Hulkenberg, intr-o sesiune de teste pe Nurburgring-Nordschleife.

 

 

Tanarul german care alearga pentru Williams F1 in Marele Circ a testat modelul Porsche GT3 R Hybrid pentru cursa de 24 de ore de la Nurburgring care va avea loc pe 15 si 16 mai 2010 si s-a declarat foarte multumit de tinuta de drum a masinii, precum si fiabilitatea celor trei motoare disponibile.

 

Cei 633 de cai putere dezvoltati de bolidul GT3 R Hybrid provin din doua motoare electrice – fiecare de cate 80 CP si un propulsor de patru litri cu sase cilindri in linie, pe benzina. Ambele motoare electrice sunt alimentate de un generator care se incarca de fiecare data cand pilotul franeaza masina, rezervandu-i astfel un plus de energie cu durata de pana la 8 secunde.

 

Interesant este faptul ca prin lansarea lui GT3 R Hybrid, Porsche nu urmareste o victorie in cursa de 24 de ore de pe Nurburgring. Conform declaratiilor date de oficialii acestui brand, focusul principal va fi reprezentat de modul cum se comporta bolidul hibrid in conditiile unei competitii de anduranta, fiind considerat mai degraba un laborator mobil pe circuit, decat o masina de curse.

Comentarii

Porsche Boxster E – cel mai mic bolid electric Made in Stuttgart « HitechPedia

[...] succesul inregistrat pe circuit cu GT3 RS Hybrid, modelul cu priza la curse lansat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, Porsche pregateste o [...]

25.05.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite