poza1

Noile modele de intrerupatoare inteligente previn automat incendiile

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.10.2012   |   
0 comentarii

De-acum poti sa-ti iei adio de la riscurile de incendii domestice izbucnite din cauza scurtcircuitelor. Si asta pentru ca Siemens a lansat deja primul intrerupator care detecteaza arcurile electrice periculoase si suspenda circuitele automat.

Astfel de arcuri au loc ca rezultat al diferentelor de tensiune din circuitele electrice sau contacte slabite. Practic, noul sistem de protectie anti-incendiu se activeaza la orice fel de arcuri electrice, fara a mai necesita inlocuirea sigurantelor.

Un asemenea intrerupator s-a dovedit a fi mai mult decat necesar in conditiile in care o treime din incendiile petrecute in Germania se petrec din cauza instalatiilor defecte. Acestea se pot deteriora chiar si atunci cand firele sunt lovite sau atinse de vreun cui. Daca un arc electric are loc in interiorul unui circuit, sensul curentului nu se schimba, iar defectul survenit e neobservat. Totusi, portiunea din circuit unde a avut loc arcul se incalzeste atat de tare, incat poate lua foc oricand.

Singura provocare consta in situatiile in care arcurile electrice sunt admise, iar intrerupatorul nu trebuie sa fie activat, cum e in cazul burghielor electrice sau a aspiratoarelor. Insa un software special de evaluare identifica arcurile electrice periculoase, in baza caracteristicilor componentelor de frecventa inalta. Cand o asemenea situatie e detectata, circuitul este intrerupt intr-o fractiune de secunda, iar sursa unui eventual incendiu este eliminata.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite