Noul ecograf Acuson S2000 ABVS permite vizualizarea 3D a sanilor si depistarea imediata a cancerului mamar

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.11.2009   |   
2 comentarii

Siemens prägt neuen Standard in der Mamma-Sonographie  / SiemensSiemens a dezvoltat primul sistem multifunctional cu ultrasunete de vizualizare a sanilor. Denumit Acuson S2000 Automated Breast Volume Scanner (ABVS), sistemul poate reda automat imagini tridimensionale in 15 minute – fata de 30 de minute cat dureaza o examinare medicala manuala.

 

ABVS dispune de un traductor retangular cu ultrasunete care este pozitionat si ulterior blocat pe san inainte de a-l scana automat, fara a necesita repozitionarea lui.

 

Acest sistem ajuta operatorul o mai mare capacitate de miscare, precum si un nivel superior de comparare si analiza a imaginilor 3D obtinute.

 

Folosirea ultrasunetelor in mamografie este recomandata femeilor care au sani cu tesuturi dense, intrucat ele manifesta o predispozitie accentuata catre cancerul mamar.

 

Potrivit unui studiu publicat in 2008, ilustrarile cu ultrasunete, aditionale mamogramelor obisnuite, au ajutat la depistarea cancerului in 28% din cazuri.

 

Vizualizarea 3D efectuata de scannerul automat de volum al sanilor permite o perspectiva completa asupra sanului, incluzand aici si un plan coronal anatomic – de la mamelon la baza pieptului.

 

Aceasta vizualizare nu poate fi obtinuta prin sistemele conventionale cu ultrasunete si sunt de un real suport medicilor, in vederea planificarii interventiilor chirurgicale.

 

Inca de la lansare, ABVS a intrat deja in dotarea unor clinici din Germania, dar si in cele din alte tari europene.

Comentarii

geta

buna,sunt din suceava si as dori sa fac si eu un ecograf 3 d pt sani,m,ar interesa suma,unde sa vin sal fac daca trebui programare tot ce trebuie sa stiu ,astept raspuns

20.01.2013

10 motive pentru care merita sa-ti faci ecografia mamara cu un Acuson S2000 ABVS « HitechPedia

[...] Noul ecograf Acuson S2000 ABVS permite vizualizarea 3D a sanilor si depistarea imediata a cancerului… [...]

21.11.2011

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite