Noul Porsche eRufster va fi testat pe strazile din Munchen si Berlin

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.04.2011   |   
0 comentarii

Elektroflitzer mit doppelter MotorkraftLa o conferinta de presa, fostul presedinte american George W. Bush si-a exprimat surprinderea cu privire la rapiditatea cu care se resimt efectele incălzirii globale. In acel moment, unul din asistenti l-a tras deoparte si i-a explicat ca a venit primavara.

 

In cazul fostului lider de la Casa Alba, bancul isi pastreaza valabilitatea. Cat priveste incalzirea globala, gluma a luat conotatii serioase. Intr-atat de serioase, incat producatorii auto iau in considerare tot mai serios solutiile de propulsie alternative pentru masinile fabricate. Tunerul german RUF Automobile GmbH a mai bagat un Porsche 911 in priza!

 

Dupa RUF Greenster si eRUF Stormster a venit randul lui Porsche eRufster sa scoata la lumina reflectoarelor cele mai noi descoperiri tehnologice destinate masinilor electrice. Spre deosebire de Greenster, eRufster are nu doar unul ci doua motoare electrice. Dezvoltat de Siemens Corporate Technology si tunerul german RUF, pe platforma celui mai nou model Porsche 911, eRufster poate rula cele doua motoare electrice sub forma unui singur bloc propulsor, cat si independent.

 

De aceasta data, provocarea echipei din spatele proiectului eRufster a constat in dezvoltarea unei solutii de integrare a vehiculului la o retea inteligenta de energie. Astfel, in viitor se preconizeaza ca acest bolid sa poata fi alimentat si de la o priza de 22 de kilowati si chiar sa “returneze” energia economisita, in reteaua electrica.

 

Deocamdata vor fi construite doar zece prototipuri Porsche eRufster care vor rula pe strazile din Berlin si Munchen. In urma acestor teste, creatorii acestui concept vor putea optimiza masina astfel incat sa ofere un maxim de confort, in cele mai bune conditii de eficienta energetica.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite