Nu e bere ca-n Verona si nici LOW ca-n Lisabona!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 15.09.2010   |   
0 comentarii

2010_09_15 Low in Lisabona_1Pe Crown Alley din Dublin, irlandezi si turisti se imbata cot la cot, seara de seara. La o terasa din Lipscani, intre doua beri, prietenii mei imi povestesc cum pe Crown Alley din Dublin, irlandezi si turisti se imbata cot la cot, seara de seara. LOW este numele primului bar eco-friendly din Lisabona unde portughezi si turisti se aseaza la un pahar de vorba, la mesele ecologice. Ideea i-a apartinut unui designer localnic cu norma intreaga, pe nume Pedro Campos Costa, care a inlocuit mobilierul din Low cu mese, scaune si decoratiuni fabricate din carton.

 

Din punct de vedere turistic, LOW are deja asigurat un minim generos de clienti dornici sa stea la o bere in timp ce admira minunea urbana. Pentru urbe, Pedro Campos Costa a dat un exemplu pozitiv vis-a-vis de creativitatea responsabila necesara amenajarii unui bar, cu resurse minime, 100% reciclate.

 

Pentru un plus de autenticitate, Costa a preferat imbinari mestesugite ale bucatilor de carton reciclat, in locul aracetului sau a altor substante pentru lipit. Cu noile accesorii de interior, LOW are deja trecere printre cunoscatorii capitalei portugheze, cu ochiii versati printre fineturi estetice. Pentru doritori, personalul acestui local vinde chiar si exponate realizate tot din carton reciclat. De altfel, suveniruri creative cu vedere spre locatii unde protectia mediului inconjurator a devenit un mod de viata. Da bine in casa si se aude frumos de fiecare data cand le povestesti prietenilor despre aventurile tale din vacanta de vara.

 

Revenind pe stradutele inguste din Lipscani, cu scaune din lemn si fier forjat care ”inainteaza” ostentativ in calea ta de hoinar pe piatra cubica, apoi cutreierand pe Magheru pana la Cafe Verona unde, o data cu decorul, se schimba si meniul citadin de Bucuresti, devine inevitabil ca intre doua clinchete de halbe si un gat de bere, sa nu te intrebi: de ce la altii se poate si la noi nu?

 

2010_09_15 Low in Lisabona_2

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite