Nume de cod: CFC 3004. Sau cat de rapida poate fi posta rapida!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 30.08.2011   |   
0 comentarii

mail sortingDin momentul in care pui plicul la casuta postala pana cand destinatarul il ridica de la agentul postal, dureaza intre doua si trei zile, pe teritoriul Romaniei, in functie de distanta si, bineinteles, accesibilitatea destinatiei. In acest timp, plicul trece printr-o multitudine de ‘filtre’ pentru a ajunge la locul dorit. Este preluat de oficiul postal, e sortat impreuna cu alte plicuri pentru o destinatie anume, e trimis la gara si, apoi, cu trenul, catre judetul ales.

 

Acolo ajunge la alt oficiu postal unde e din nou ‘triat’ in functie de orasul/comuna/satul mentionat pe plic. De acolo, cu un mijloc de transport mai mult sau mai putin motorizat, ajunge in mainile persoanei careia ii este destinat. Tot acest voiaj de la casuta ta postala, la cea a destinatarului, poate fi simplificat cu cateva idei destepte.

 

Cea mai noua dintre ele se cheama CFC 3004 si a fost dezvoltata de Siemens Mobility, sub forma unui sistem automat de sortare a scrisorilor. Daca un astfel de sistem avea o capacitate de 60.000 de scrisori pe ora, cele care depaseau formatul B5 fiind deja triate manual, CFC 3004 poate sorta automat scrisori de marimi si forme diverse, pana la formatul C4 inclusiv.

 

Practic, sistemul se bazeaza pe un scanner de inalta rezolutie care vizualizeaza partea din fata si verso a scrisorii. Impreuna cu o solutie de recunoastere a culorilor, identifica si timbrul, astfel incat sorteaza cu foarte mare viteza valul de plicuri ajuns pe banda rulanta. Acelasi scanner de inalta precizie poate fi folosite pentru cititoare de coduri, sisteme de video-codare si recunoastere a adresei, optiuni care pot fi integrate in sistemul CFC 3004.

Neue Lösung zur integrierten Vorverarbeitung von Briefsendungen

 

Tot ca capitolul add-ons, fiabilitatea noului sistem dezvoltat de Siemens Mobility permite chiar si instalarea unui modul de cantarire a scrisorilor de pana la 300 de grame, care ajuta la detectarea automata a scrisorilor care au timbre cu valoare incompleta, inainte de a le sorta pe destinatiile de expediere.

 

Pana cand firmele de curierat sau Posta Romana ar vedea facilitatile oferite de CFC 3004, iata ca serviciile postale din Danemarca au achizitionat deja sapte sisteme modulare de acest tip, care vor fi livrate si instalate pana la sfarsitul lui 2012.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite