O noua provocare online: solutii rapide si eficiente prin norii de resurse IT

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 29.01.2010   |   
1 comentarii

2010_01_29_IT from the CloudsPrograme de calculator disponibile online cu un singur click, memorii virtuale pe net si acces la o multitudine de resurse si documente tot in spatiul web reprezinta viitorul sistemelor IT din ziua de azi. In prezent, Amazon si Google ofera deja utilizatorilor solutii de procesare rapida, data management si alte aplicatii exclusiv prin Internet. Microsoft ofera deja solutii IT comasate in mediul online, pentru un suport mai optim utilizatorilor individuali si corporate care ii ruleaza produsele.

 

Potrivit unei analize efectuate de Gartner Group, acesti nori de resurse IT online au aparut si s-au format ca urmare a unor trenduri majore in aceasta industrie: orientarea firmelor de IT catre solutii de service si software, virtualizare, alocarea de capacitati flexibile pe diverse servere, precum si standardizarea utilitatilor de pe Internet.

 

Norii de resurse IT au inceput deja sa contureze o schimbare la nivel cultural a utilizatorilor de calculatoare. Indiferent ca este vorba despre utilizatori individuali sau medii corporate, aceasta forma de comasare online  deplaseaza utilitatea componentelor/ unui departament IT catre un nivel de flexibilitate si mai mare, raportat la utilitatile Internetului.

 

Josef Weisheidinger de la Siemens IT Solutions and Services estimeaza ca printre cele mai rapide ascensiuni vor include in special utilizatorii de netbooks. Aceste laptopuri pornesc rapid si ofera o conexiune optima la Internet, prin suita de aplicatii software incluse.  Iata cateva dintre avantajele norilor online de resurse IT:

 

1. Fiecare utilizator poate primi rapid aplicatiile si elementele de service pe care si le doreste;

 

2. Flexivilitate ridicata privind numarul de utilizatori suportati, in raport cu volumul de necesitati individuale;

 

3. Costuri mici pentru investitii;

 

4. Acces facil de oriunde si oricand;

 

5. Beneficii rezultate din costuri;

 

6. Transparenta in utilizare.

 

 

Acum, principala arie de dezvoltare a acestor retele e reprezentata de nivelul de securitate, deosebit de important in cazul transferurilor de date. Potrivit expertilor, norii de resurse IT online ofera un nivel de protectie net superior aplicatiilor de tip firewall care sunt in mod consecvent ‘bombardate’ de hackeri. Pentru o si mai buna protectie a aplicatiilor disponibile si a sigurantei transferurilor, prima etapa de dezvoltare a retelelor online de acest tip va fi punerea lor in folosinta, in sisteme inchise – a caror accesare poate fi monitorizata mai usor.

Comentarii

Tweets that mention O noua provocare online: solutii rapide si eficiente prin norii de resurse IT « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu, HitechPedia. HitechPedia said: cateva avantaje ale norilor online de resurse IT http://bit.ly/csXx21 [...]

31.01.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite