O radiografie desteapta iti arata cancerul la plamani. Iata cum!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.08.2010   |   
0 comentarii

2010_08_16_Cum depistam cancerulFumatul provoaca cancer pulmonar, care este letal. Consumul abuziv si indelungat de alcool dauneaza grav sanatatii. Expunerea indelungata la soare si, implicit, razele ultraviolete, duce la aparitia cancerului de piele. Cu sau fara greseli de vocabular multiplicate pe pachetele de tigari sau etichete de alte produse, acestea doar trei dintre mesajele care ne atentioneaza sa ne ferim de viciile sau obsesiile ce pot duce la aparitia cancerului.

 

Pana cand doctorul sa ne comunice un astfel de diagnostic, ar trebui sa ne dam cumva seama de iminenta acestei ingrozitoare boli. OK, fiecare dintre noi trebuie sa isi protejeze sanatatea cum poate mai bine. Insa celulele canceroase sunt aproape imposibil de depistat, iar atunci cand sunt localizate in organism, de cele mai multe ori este prea tarziu pentru a mai vindeca. Si totusi ce putem face? Putem depista tesuturile canceroase in timp util? Daca da, cum?

 

In principiu, poti sa previi astfel de neplaceri. Bei doar atunci cand chiar sarbatoresti ceva important in viata ta, te dai cu crema de protectie inainte de a pleca la plaja si iti pui si o palarie/sapca pe cap, iar daca vrei sa dai bine cu un act de ambitie feroce, te lasi complet de fumat. Faci sport, consumi multe fructe si, in timp, elimini rand pe rand cauzele care pun doctorii in situatii neplacute, iar pe tine te duc incet si sigur pe apa sambetei!

 

Zici ca stai bine cu firea? Hai sa-ti faci un control! In ziua de azi, tehnologia medicala a avansat suficient de mult astfel incat sa poti vedea cu ochiul liber tesuturile canceroase. Aparatul sub al carui obiectiv sta adevarul privind starea ta de sanatate se numeste Siemens Biograph Molecular CT (mCT). Imbinand radiografii 3D cu raze X si tomografii efectuate cu emisii de pozitroni, un specialist poate identifica locatia si dimensiunile tesuturilor canceroase.

 

Pentru o functionare optima, pacientului ii este injectat, in prealabil, un compus de glucoza care se cheama F-18-FDG. Fii pe pace! Injectia nu doare mai mult decat suspansul care precede aflarea adevarului gol-golut despre starea ta de sanatate. Acest compus functioneaza pe post de identificator radioactiv pentru dispozitivul amintit, care combina datele tale anatomice si fiziologice pentru radiografia perfecta. In imaginea de mai sus poti contempla cum se vede un tesut canceros la plamani. Poate ca tu vei fi mai norocos decat acel pacient. Merita sa-ti faci analizele la timp! Si zau! Lasa-te de fumat!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite