poza1

Ocolul Pamantului intr-un Citroen C-Zero

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 27.09.2012   |   
0 comentarii

25.000 de kilometri, 17 tari, 8 luni si un Citroen C-Zero. Iata ingredientele de care aventurierii francezi Xavier Degon si Antonin Guy au avut nevoie pentru a face primul ocol al Pamantului intr-o masina compacta electrica.

Cei doi eroi ai acestei aventuri au pornit in inedita calatorie pe data de 11 februarie 2012, din Strasburg, Franta, in incercarea de a promova la nivel global imaginea masinilor electrice, mai sigure si mai economice decat cele pe benzina.

Pentru a-si duce la bun sfarsit misiunea, Degon si Guy au fost nevoiti sa-i convinga pe locuitorii tarilor vizitate sa-i lase sa alimenteze bacteria Li-Ion a masinii de la prizele lor de-acasa. In plus, toti cei doritori sa ajute echipajul Electric Odyssey s-au putut loga pe Facebook unde si-au anuntat disponibilitatea de a le da kilowatii necesari continuarii expeditiei.

In total, Citroenul C-Zero, care si-a incheiat aventura in jurul lumii pe data de 24 septembrie, la Strasburg, a fost incarcat de aproape 300 de ori, autonomia medie dovedita pe traseu fiind de aproximativ 80 de kilometri.

Modelul standard folosit de echipajul Electric Odyssey are un motor electric de 67 CP, accelereaza de la 0 la 100 km/h in 15,9 secunde si atinge o viteza maxima de 129 km/h. In privinta autonomiei, fabricantul francez se lauda cu 130 de kilometri intre doua incarcari.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite