Opel One Euro, micro-masina careia ii poti face plinul cu numai 1 Euro. De vazut la Frankfurt!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.09.2011   |   
0 comentarii

opel-one-euro-carUnul dintre cele mai ambitioase proiecte automobilistice prezentate din aceasta saptamana la Salonul Auto de la Frankfurt (15-25 septembrie) va putea fi admirat chiar in standul Opel. Este vorba despre One Euro, un prototip futurist cu motor electric prin care fabricantul din Russelsheim isi prupane sa se adreseze cumparatorilor cu venituri mai mici si un stil de viata activ in mediul urban.

 

Asa cum sugereaza si numele vehiculului cu doua locuri, unul in spatele celuilalt, masina poate acoperi o distanta de 100 km cu un full de electricitate care nu costa mai mult de un euro. Mai departe, vehiculul cu motor electric poate atinge o viteza maxima de 120 km/h, la suta de kilometri data ca oficiala de fabricant, la capitolul autonomie.

 

Prin dispunerea in tandem a locurilor pentru ocupanti, reprezentantii Opel au precizat ca vor sa se adreseze unui public tanar, pentru care drumurile prin oras sunt frecvente, iar intretinerea unei masini nu trebuie sa reprezinte o cheltuiala mare.

 

Un alt criteriu care a dus la desenarea ineditului Opel One Euro a constat in demersul nemtilor de a se orienta catre masini ecologice si solutii de motorizare electrica adresate automobilistilor ocazionali, pentru care o berlina de nivelul unui Opel Ampera ar fi totusi cam greu de intretinut.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite