ORASUL 20.20 Arata-ne cum vrei sa arate orasul tau si poti castiga un premiu pe cinste!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.04.2012   |   
0 comentarii

Orasul2020_blogIti place orasul in care traiesti? Ce probleme vrei sa le gasesti rezolvate pe strazile copilariei tale? Daca esti student, masterand sau ai prieteni care isi desfasoara studiile superioare, aceasta ştire te poate interesa.

 

Participa la Oraşul 20.20, concursul de dezvoltare urbana adresat studentilor si masteranzilor din toate colturile Romaniei. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ne prezinti sufletul orasului tau, aşa cum este el la ora actuala si sa iti imaginezi cum va fi dezvoltat in anul 2020!

 

Premisa de la care pornim este ca oamenii si comunitatea stau la baza planificarii urbane! Proiectele de regenerare urbana trebuie sa plece de la acele locuri cheie din oras, fie ca e vorba de parcuri, o fantana, un monument – care joaca functii sociale vitale. Ele adună oamenii si ii transforma in turisti permanenti si neobositi ai oraselor in care locuiesc.

 

Lucrand individual, sau in echipe de maxim 3 membri, misiunea voastra este sa realizati un video intre 2 si 4 minute in care sa prezinti sufletul orasului, acea zona urbana care joaca un rol important in oras. Filmul trebuie sa raspunda la urmatoarele intrebari:

 

  • Care considerati ca este sufletul orasului vostru?
  • Ce rol joaca acest loc in oras/ pentru voi?
  • Care considerati ca sunt factorii care ii pot afecta dezvoltarea?
  • Care credeti ca e solutia pentru dezvoltarea sustenabila a acestui loc?   

 

In perioada 15 aprilie – 15 mai, postati filmul pe site-ul 220.ro/concursuri/orasul2020/. La final, un juriu format din experti Siemens, specialisti in dezvoltare urbana si reprezentanti ai societatii civile vor decide castigatorii.

 

Premiile puse la bataie sunt si ele pe masura creativitatii tale. Echipa care ocupa Primul loc primeste 1.000 de euro, Locul 2 – 750 de euro si Locul 3 – 500 de euro. Autorii celorlalte clipuri intrate in concurs care ne vor impresiona cu creatiile lor vor fi premiati cu role si biciclete.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite