City Cockpit

Orasul tau se vede mai bine pe City Cockpit

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 31.10.2012   |   
0 comentarii

E bine sa afli dinainte sa pleci de acasa care e starea traficului rutier de azi, daca risti sa intarzii la serviciu sau la vreo intalnire, care sunt cele mai bune locuri de munca ale zilei, unde sunt cele mai tari oferte din oras, care mai sunt rezervele de apa si, bineinteles, cum stam cu consumul de energie.

 

 

E si mai bine ca toate aceste informatii sa-ti fie oferite direct de catre primaria orasului in care traiesti. Poate ca-ti vine greu acum sa ti-l imaginezi pe edilul local in rolul unui dispecer, mereu la curent cu toate informatiile care te intereseaza astazi.

 

 

Dar cel mai bine e ca o astfel de tehnologie exista. Functioneaza cu ajutorul mai multor senzori amplasati in trafic si in zonele industriale, imagini actualizate online in timp real de catre oameni ca tine, un centru de date care acumuleaza toate aceste informatii si un display accesibil autoritatilor locale. Se numeste City Cockpit si a fost instalat deocamdata la Siemens City of the Future, un centru de demonstratii pentru solutiile viitorului, la Singapore.

 

 

De exemplu, in intersectii sunt montati senzori care transmit in timp real date legate de trafic. Prin sincronizarea cu informatiile obtinute de sistemele de gestiune a metroului si autobuzelor se obtine o privire de ansamblu asupra conditiilor de circulatie.

 

 

Pe de alta parte, oricine poate vedea o banca rupta sau poate semnala o pana electrica. Cu o fotografie trimisa de pe mobil pe aceasta platforma sau o notificare expediata online tot pe City Cockpit, cei responsabili pot rezolva rapid situatia cu pricina.

 

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite