Peliculele CGIS: un pas in fata catre energia solara low-cost

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.05.2011   |   
0 comentarii

2011_05_26 CIGSUna dintre cele mai raspandite si mai accesibile resurse regenerabile, energia solara implica totusi niste investitii substantiale, resimtite cu precadere de persoanele care le implementeaza in amplasamente non-industriale. In acest context, era doar o chestiune de timp pana cand dezvoltatorii de sisteme fotovoltaice sa contureze si niste optiuni low-cost.

 

Cea mai noua descoperire in cazul de fata apartine angajatilor Laboratoarelor Federale pentru Studiul Materialelor si Tehnologie din Elvetia, care au realizat un film fotovoltaic foarte subtire si totodata deosebit de eficient in raport cu dimensiunile pe care le are.

 

CGIS este un film fotovoltaic fabricat din cupru, indium, gallium si seleniu. Practic, de la aceste patru elemente i se trage si numele. Conform specialistilor elvetieni  care s-au ocupat direct de fabricare, noul material fotovoltaic s-a dovedit a fi aproape la fel de eficient ca si siliconul cristalinizat si celulele CGIS rigide, din punct de vedere energetic. Doar ca este mai ieftin de produs, ceea ce, teoretic, ar trebui sa scada si pretul energiei obtinuta cu ajutorul lui.

 

Cu alte cuvinte, noua pelicula solara ar putea fi utilizata deja in vederea fabricarii de dispozitive energetice pentru uz domestic, precum si pentru mici gadgeturi solare pentru incarcarea electronicelor mobile.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite