Pentru inimi

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 06.12.2010   |   
0 comentarii

2010_12_06 Valva aortica micO veste buna pentru cei cu probleme cardiace: de-acum nu mai este nevoie de operatii complexe si cu grad mare de risc, in vederea inlocuirii valvei aortice. Datorita tehnologiei moderne, o astfel de interventie poate fi realizata cu ajutorul unui cateter. Dezvoltata de specialistii de la Siemens Healthcare, procedura se bazeaza pe utilizarea unui aparat de imagistica medicala DynaCT 3D, dedicat aplicatiilor de angiografie si cardiologie. Pana in prezent, noua procedura a fost aplicata cu succes pe 150 de pacienti, a caror medie de varsta e de 78 de ani.

 

Cum functioneaza? Marele avantaj al lui DynaCT 3D este acela ca permite vizualizarea cutiei toracice, eliminand din spectrul imagistic organele si tesuturile care nu fac obiectul analizei. Astfel, un chirurg cardiolog poate vedea exact unde sa implanteze o noua valva aortica, impreuna cu toti parametrii care-i sunt necesari unei asemenea interventii.

 

Impreuna cu un software dedicat, DynaCT 3D localizeaza atat punctul pentru implant, precum si unghiul din care operatia poate fi efectuata in cele mai optime conditii. De indata ce proteza a fost montata, din ea se desprinde un dispozitiv in forma unui mic balon, care asigura o foarte buna pozitionare, printr-o ajustare suplimentara fata de peretele interior al aortei.

 

Noua tehnologie a fost realizata de Siemens Healthcare, in parteneriat cu Leipzig Heart Center si German Heart Center din Munchen si totodata cu sprijinul unui institut de cercetare specializat din Princeton (New Jersey).

 

Neue Aortaklappe ohne OP am offenen Herzen

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite