global warming

Peste 200 de milioane de oameni isi vor parasi locuintele pana in 2050, din cauza incalzirii globale

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.11.2009   |   
0 comentarii

Intr-un raport dezvaluit in luna octombrie, reprezentantii ONU la Bonn (Germania) indica migratii masive de populatie din cauza distrugerii mediului si a schimbarilor de clima.

 

Raportul a fost elaborate de CAER International si UN University si a fost stabilit in urma intervievarii a 2.300 de imigranti din 23 de tari.

 

In acelasi raport, o estimare a Organizatiei Internationale pentru Migratie arata faptul ca pana in 2050 peste 200 de milioane de oameni isi vor parasi locuintele si tarile de origine din cauza factorilor de mediu, incluzind aici si schimbarile de clima.

 

Zonele cele mai afectate de schimbarile nocive de clima sunt statele insulare precum Tuvalu si Maldive, zone desertice din Mexic si continentul african, precum si regiunile de delta din Bangladesh, Vietnam si Egipt.

 

Vestea buna este ca in cadrul Conferintei Natiunilor Unite asupra schimbarilor climatice ce va fi organizata in perioada 7-18 decembrie 2009 la Copenhaga (Danemarca) vor fi discutate necesitatea si procedurile aferente alocarii de fonduri pentru populatiile afectate.

 

In schimb, realitatea cotidiana din zonele vitregite din cauza incalzirii globala arata dramatic! Conform expertilor in probleme de mediu, marirea cu un metru a nivelului marii poate duce la pagube majore pentru 23,5 de milioane de oameni si restrangerea suprafetei de uscat folosita in agricultura, cu cel putin 1,5 milioane de hectare, in delta raului Gange si cele ale fluviilor Mekong si Nil.

 

Doua dintre solutiile propuse in vederea micsorarii unor astfel de daune sunt atragerea de fonduri pentru investitiile in agricultura si educarea localnicilor spre a-si folosi resursele cat mai eficient.

 

Un alt punct care va fi discutat la Copenhaga consta in drepturile ce vor fi atribuite emigrantilor din tarile afectate de schimbarile climatice. Tinand cont de faptul ca aceste relocari vor fi permanente in majoritatea cazurilor, drepturile acestor imigranti in statele dezvoltate vor trebui ajustate pentru a facilita o cat mai optima adaptare la noile medii sociale si economice.

Ti-a placut articolul? Intra pe pagina de Facebook a blogului nostru!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite