piata unirii

Piata Unirii, in direct!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 21.04.2010   |   
1 comentarii

Miercuri, 21 aprilie 2010, ora 11:10. Praf, trafic si bucuresteni grabiti. Reclame tipatoare, santiere urbane, aer irespirabil. Asa arata Piata Unirii cand am urcat la suprafata, de la metrou. Mi-ar fi placut sa gasesc un element care sa-mi placa. O urma de verdeata. Am intalnit doar vanzatoarele ambulante de lalele si parcul din Piata Unirii, ”asediat” de norii de praf ridicati de la constructiile si reasfaltarile din imediata vecinatate.

 

Astazi, peste jumatate din populatia lumii traieste in spatiul urban. In procente inseamna consum de 75% din energia produsa la nivel global si 80% din volumul global de gaze cu efect de sera eliberate in atmosfera.

 

Aici, Bucuresti: locul 23 din 30 la capitolul productie si consum de energie, in Indexul Verde al Oraselor din Europa prezentat de Siemens la COP15, anul trecut, in decembrie .

 

Revin cu o informatie mai veche, dar necesara si de maxima actualitate in contextul urban pe care l-am intalnit astazi, in drum spre serviciu: Primaria Capitalei lucreaza la un plan de reducere cu 75% a emisiilor de dioxid de carbon pana in anul 2020. De-asta a fost schimbat parcul auto RATB cu autobuze noi, mai putin poluante si mult mai silentioase. De-asta au grija de spatiile verzi existente si totodata insista sa amenajeze parcuri noi oriunde se poate in Bucuresti.

 

Ma deranjeaza ca pistele de bicicleta au ramas doar in centru si risca sa se piarda de tot sub praful din trafic si din santierele ad-hoc din zonele istorice ale Bucurestiului. Ma deranjeaza ca participantii la trafic – indeosebi conducatorii auto – inca nu s-au prins de faptul ca o atitudine de jungla urbana nu va aduce vreodata ceva pozitiv in acest oras. Ma deranjeaza europenizarea pentru ca trebuie si explicatiile inutile in locul actiunii concrete. Ma deranjeaza praful cu care mi-am ”curatat” plamanii de dimineata, in Piata Unirii. Pana cand?

 

Ti-a placut articolul? Intra pe pagina de Facebook a blogului nostru!

 

Comentarii

Tweets that mention Piata Unirii, in direct! « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: Piata Unirii, in direct! – http://www.hitechpedia.ro/piata-unirii-in-direct/1324.html [...]

21.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite