Porsche Boxster E – cel mai mic bolid electric Made in Stuttgart

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 25.05.2011   |   
0 comentarii

2011_05_25 Porsche Boxster E_2Dupa succesul inregistrat pe circuit cu GT3 RS Hybrid, modelul cu priza la curse lansat anul trecut la Salonul Auto de la Geneva, Porsche pregateste o versiune partial electrica si pentru gama Boxster. Inginerii din Stuttgart propun, in acest sens, trei noi prototipuri bazate pe actuala generatie Boxster, fiecare avand specificatii tehnice diferite.

 

Primul prototip Porsche Boxster E dispune de doua motoare electrice care asigura tractiunea integrala a masinii. Puterea lor cumulate ajunge la 241 CP, ceea ce asigura un sprint pana la 100 km/h in 5,5 secunde si o viteza maxima de 200 km/h, limitata electronic.

 

Celelalte doua versiuni au tractiunea doar pe puntea din spate si au, fiecare cate un motor electric de 121 CP. In cazul acestora, si performantele sunt mai modeste: 9,8 secunde pana la 100 km/h si 150 km/h viteza maxima, complet electric.

 

Toate cele trei prototipuri Porsche Boxster E sunt alimentate cu baterii litiu-ion-fosfat de 29 kWh, care le asigura o autonomie de 170 km. Evolutii semnificative nu au fost anuntate pentru aceste noi baterii, timpul de incarcare full ajungand si de aceasta data la aproape noua ore.

 

Totusi, franele alese pentru cei trei bolizi electrici sunt ceramice regenerative – mai cunoscute dupa initialele KERS, despre care am scris intr-un post anterior.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite