PREMIERA: Casa care se invarte dupa soare

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 21.06.2010   |   
0 comentarii

Heliotrop_OffenburgCine a zis ca trebuie sa-ti faci credit la banca pentru a-ti cumpara o casa se invarte dupa soare? Nu ai nevoie de garaj pentru 5 masini, nici de palat in Pipera sau alta zona rezidentiala de pe langa Bucuresti. Nu ai nevoie de vecini celebri, ori sus-pusi si nici de valet parking. Totul sta intr-o simpla idee: autonomia energetica a locuintei tale.

 

Arhitectul german Rolf Disch a conceput o casa care se invarte dupa soare, la propriu! Botezata Heliotrope House, aceasta casa se prezinta sub forma de constructie cilindrica, dispusa pe trei nivele, iar pe acoperis are montat un panou fotovoltaic cu senzori de lumina solara, care mentine contact permanent cu soarele, de la rasarit si pana la apus.

 

 

Acest mecanism rotativ permite cladirii sa genereze de sase ori mai multa energie electrica decat are nevoie. Daca gandim lucrurile un pic mai in profunzime, apar si alte avantaje importante. Te poti debransa de la reteaua nationala de electricitate, cu zambetul pe buze! Vecinii tai vor veni la tine sa preia electricitate fix de la casa ta care se invarte dupa soare. Peisajul pe care il vezi la geam va fi diferit in fiecare dimineata. Chiar si party-urile de weekend la care iti inviti prietenii vor avea ceva inedit si tare atractiv – din moment ce foarte putini dintre ei au mai pus piciorul intr-o casa care se invarte.

 

Daca te-ai hotarat sa-ti construiesti o casa precum cea din orasul german Freiburg im Breisgau, nu-ti ramane decat sa-l contactezi pe Rolf Disch si sa va apucati de treaba. Dupa ce constructia va fi gata si tu deja mutat in casa noua, asteapta-te la un efect un pic rascolitor pe care efectul de lenta rotatie l-ar putea avea asupra corpului tau, precum si un zumzait de durata mai lunga decat vuvuzelele de pe stadioanele din Africa de Sud. Dar te obisnuiesti!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite