Premiera londoneza: ecoTaxi cu motoare pe hidrogen

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.06.2010   |   
1 comentarii

2010_06_08_London CabIntre sapte claxoane, patru semafoare, trei injuraturi tapene impartite peste soferi neatenti in trafic, doua sprinturi agresive de pe loc si un client ametit de jungla urbana, taximetristul bucurestean are sansa de a deveni un pseudo-exemplu cotidian de bun simt ecologic. Zic pseudo-exemplu pentru ca, desi masina pe care o conduce ar putea inregistra emisii zero, cd-playerul din dotare tot decibeli de carmangerie pe ritmuri saltarete va emite.

 

 

Nu putem aproxima pe cand Bucurestiul va avea parte de privelistea galbena cu atitudine eco-friendly. Dar ne asteptam sa se intample cat mai curand, deoarece taximetristii din Londra testeaza deja un nou trend: taxiuri londoneze cu emisii zero!

 

Proiectul este dezvoltat dintr-un consortiu din care face parte si Lotus Engineering si presupune adaptarea motoarelor din clasicele taxiuri negre londoneze astfel incat sa functioneze pe baza de celule cu hidrogen. Noile masini vor intra in circulatie din 2012, astfel incat sa indeplineasca cerintele administratiei londoneze cu privire la standardele de emisii zero, pana in anul 2020.

 

Noile taxiuri cu motor pe baza de celule cu hidrogen vor putea atinge o viteza maxima de 128 km/h si o autonomie de 400 de kilometri. Un alt avantaj este timpul de incarcare pentru celulele cu hidrogen, diferit fata de motoarele electrice si restrans la doar cinci minute.

 

Revenind la taximetristii din Bucuresti, un astfel de proiect ar aduce un plus de vitalitate si chiar profitabilitate in meserie, deoarece cheltuielile cu benzina ar disparea complet, iar norma minima zilnica ar fi mai usor de atins. In acelasi timp, legea strazii stipuleaza ca fiecare ”fitza” sa aiba un pret pe masura. Oare chiar si in cazul in care protectia mediului inconjurator este doar o necesitate de zi cu zi pentru sanatatea noastra?

2010_06_08_London Cab_mic

 

Comentarii

Tweets that mention Premiera londoneza: ecoTaxi cu motoare pe hidrogen « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Roxana Rugina, Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: ecoTaxi: de la Londra la Bucuresti http://www.hitechpedia.ro/premiera-londoneza-ecotaxi-cu-motoare-pe-hidrogen/1469.html [...]

9.06.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite