PREMIERA: Porsche GT3 R Hybrid e gata pentru Nurburgring

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.02.2010   |   
0 comentarii

2010_02_15_Porsche GT3 R Hybrid_micRenumitul producator auto german pregateste pentru competitia de 24 de ore de la Nurburgring unul dintre cei mai puternici bolizi de curse fabricati vreodata la Stuttgart: Porsche GT3 R Hybrid.

 

Programat pentru lansarea de luna viitoare, la Salonul Auto de la Geneva (Elvetia), noul GT3 R Hybrid reprezinta o evolutie majora la nivel competitional pentru Porsche, dezvoltand elemente de propulsie hibride agreate de Federatia Internationala de Automobilism (FIA).

In cazul acestui bolid, este vorba despre Kinetic Energy Recovery System (KERS) – un generator al carui rotor se invarte cu o viteza de 40.000 rpm si, cu ajutorul fortei de franare, dezlantuie un boost de putere care dureaza opt secunde.

 

2010_02_15_Porsche GT3 R Hybrid_2

 

Pentru propulsia lui GT3 R Hybrid, Porsche a dezvoltat un motor de 4.0 litri, sase cilindri si 480 CP montat in partea posterioara, plus doua motoare electrice amplasate in fata, care produc, impreuna, 121 CP.

 

Pana in acest moment, Porsche este singurul producator auto care participa cu o masina hibrid la clasa GT 3 a cursei de anduranta de pe Nurburgring.

 

Sistemele KERS au fost acceptate de FIA in 2008, primii bolizi care au beneficiat de aceasta inovatie fiind monoposturile din Formula 1. Astfel, echipe precum Red Bull Racing, BMW Sauber si Ferrari au testat si au concurat cu acest sistem, realizand boosts de putere pe o durata de 6.67 de secunde.

 

In cursele de anduranta, Peugeot a fost primul producator auto care a instalat sistemul KERS. Insa doar pe prototipul cu care a concurat, in 2008, in cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite