bottle

PREMIERA Sticlele de plastic au fost interzise intr-un oras din SUA

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 03.01.2013   |   
0 comentarii

De la 1 ianuarie, orasul Concord din statul american Massachusetts a devenit prima asezare urbana din lume in care interzice sticlele de plastic de unica folosinta, releva Capital.ro.

 

Penalitatile pentru cei care incalca aceasta lege sunt destul de severe. Daca un agent economic este prins ca vinde PET-uri de un litru sau mai mici care contin orice lichid in afara de bauturi carbogazoase sau aromate primeste un avertisment din partea autoritatilor locale. La a doua incalcare a legii e amendat cu 25 de dolari, iar la cea de-a treia abatere e amendat cu 50 de dolari.

 

Conform ONG-urilor care au militat pentru intrarea in vigoare a acestei legi, pentru fabricarea sticlelor de plastic de unica folosinta sunt necesari 17 milioane de barili de petrol anual, ceea ce echivaleaza cu petrolul necesar pentru alimentarea a 1,3 milioane de masini pe an.

 

In urma cu trei ani, Agentia de Protectie a Mediului (EPA – United States Environmental Protection Agency) a facut publica o estimare conform careia locuitorii din SUA au aruncat 31 de milioane de tone de deseuri din plastic non-biodegradabile.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite