Pretul CO2RRECT

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 14.03.2011   |   
0 comentarii

Regenerativer Strom soll Wasserstoff erzeugenIn prezent sunt aproximativ 3.000 de gigatone de dioxid de carbon in atmosfera. Potrivit ultimelor cercetari effectuate la nivel global, emisiile de dioxid de carbon rezultate din activitatile umane sunt de 130 de ori mai mari decat emisiile rezultate pe cale naturala. Ca o cantitate exacta, vorbim despre 27 de miliarde de tone pe an.

 

Cele doua surse principale pentru emisiile de dioxid de carbon la nivel global provin din arderea carbunilor pentru generarea de electricitate si combustibilii fosili rafinati pentru mijloacele de transport. Paradoxal, pe langa aportul adus la subtierea stratului de ozon, dioxidul de carbon ar putea avea si un efect pozitiv.

 

De exemplu, niste oameni de stiinta germani lucreaza acum la perfectarea unui proces prin care dioxidul de carbon emis in atmosfera ar putea fi recuperate sub forma unor depozite chimice. Mai mult, aceste emisii ar putea fi eliminate complet din arderea combustibililor fosili si utilizarea lor in obtinerea de hydrogen la scara industriala, printr-o serie de reactii suplimentare.

 

Acest proiect, denumit CO2RRECT, beneficiaza de aportul unor companii foarte mari la nivel mondial precum Siemens si Bayer, dar si de o finantare de 11 milioane de euro din partea Ministerului Federal de Cercetare din Germania.

 

Pentru obtinerea hidrogenului, inginerii de la Siemens Energy urmeaza sa construiasca un container special cu capacitate de 100 de kilowati. Electrolizatorul va fi conectat la reteaua de electricitate, ca parte componenta a proiectului CO2RRECT si va intra in functiune de fiecare data cand energia accesibila obtinuta din separarea hidrogenului si oxigenului din apa depaseste o anumita cantitate.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite