Prima cladire verde din Bucuresti: Euro Tower

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.11.2009   |   
2 comentarii

2009_11_09_Mediul_inconjurator_Prima_cladire_verde_din_Bucuresti_Euro_Tower_Foto_ 1Potrivit Indexului Verde al Oraselor din Europa realizat de Economy Intelligence Unit, impreuna cu Siemens, orasul Bucuresti se afla pe locul 21 din 30 in privinta calitatii constructiilor. Intr-un astfel de context, trecerea de la blocurile gri la cladiri verzi, ecologice, este o realitate fantezista si totusi posibila.

 

Ce inseamna conceptul de cladiri verzi? Conform Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi – www.rogbc.org, aceste cladiri prezinta o serie de caracteristici menite sa redea locatarilor un nivel optim de confort, energia utilizata in acest sens fiind ‘accesata’ eficient si fara consecinte daunatoare asupra mediului inconjurator.

 

 

Pe scurt, iata cateva caracteristici ale cladirilor verzi:  

 

 

  • Energia termica este asigurata cu ajutorul panourilor solare. Astfel sunt eliminate arderile cu degajare de dioxid de carbon, sunt scazute costurile la energia termica si beneficiezi de autonomie energetica;

 

  • Acoperisuri verzi in locul tiglelor obisnuite. In mediul urban, ele pastreaza aerul mai racoros, pastreaza biodiversitatea, absorb dioxidul de carbon si redau un aspect natural cladirilor;

 

  • Sisteme de racire prin conversie de temperatura. Cu astfel de dispozitive, visul de a reduce consumul de energie cu pana la 90% devine tangibil! In plus, aceste sisteme suplinesc deficitul de ventilatie din casa, in timp ce asigura un confort termic la un pret mult mai scazut decat cel aferent consumului unui aparat conventional de aer conditionat.

 

  • Vopsele lavabile bio care elimina emisiile necontrolate de substante daunatoare sanatatii. Acorda o atentie marita vopselelor pe baza de plante si celor care functioneaza ca si izolator termic. Beneficiezi de o eficienta a izolarii cu pana la 10%!

 

  • Ferestrele cu inalta izolare termica reduc consumul de energie intr-un imobil. Specialistii recomanda ca astfel de ferestre sa fie din materiale naturale (lemn stratificat, sticla), iar geamurile sa fie tratate pentru izolatie termica crescuta, ori protectie UV pentru confort termic, dupa caz;

 

  • Peretii exteriori ai imobilului trebuie izolati folosind materiale naturale precum lana, fibrele de celuloza, canepa sau bumbac;

 

  • Parchetul de bambus poate contribui semnificativ la sporirea confortului intr-un imobil. Bambusul creste de 10 ori mai repede decat orice alt copac. Drept urmare, lemnul de bambus aduce beneficii majore mediului inconjurator.

  

Conform Indexului Verde al Oraselor din Europa, singurul proiect imobiliar din Bucuresti care corespunde sistemului international de certificare Green Building este Euro Tower, o noua cladire de birouri care se afla in curs de dezvoltare so care se afla situata la intersectia Bulevardului Lacul Tei cu strada Barbu Vacarescu.

 

2009_11_09_Mediul_inconjurator_Prima_cladire_verde_din_Bucuresti_Euro_Tower_Foto_2

Comentarii

Hitechpedia

@Laura – Iti multumim pentru metiune :-)

9.12.2009

Laura

Mentiune: Proiectul Lakeview al celor de la AIG Lincoln este primul proiect imobiliar certificat ca fiind “verde” din Romania, primind in luna iulie 2009 calificativul Very Good din partea BREEAM. http://www.breeam.org/newsdetails.jsp?id=578.

9.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite