Prima linie automatizata de metrou din Paris va fi functionala chiar din aceasta luna

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.03.2012   |   
1 comentarii

metrou parisParizienii reinvata, chiar acum, din martie, ce inseamna punctualitatea. Linia 1 de metrou din capitala Frantei, lunga de 17 kilometri, va fi deservita cu garnituri fara mecanic. Pana la sfarsitul acestei luni, pe acest tronson vor circula primele 14 metrouri cu pilot automat, coordonat de la distanta prin intermediul unui panou de control.

 

Primul efecte pozitive vor fi resimtite de cei aproximativ 725.000 de pasageri care circula zilnic pe aceasta ruta, inca de cand primul metrou fara mecanic va circula pe traseu: timp de asteptare in statii se reduce de la 105 la 85 de secunde.

 

De la inceputul lui 2013, toate cele 49 de garniture noi de metrou vor fi adaptate si vor circula pe sinele din subteranul parizian. Deocamdata a fost aleasa Linia 1, din cauza faptului ca este cea mai solicitata din metropola franceza. E si de inteles, intrucat trece pe langa doua dintre cele mai vestite atractii turistice locale: muzeul Luvru si Arcul de Triumf.

 

Noul sistem din subteranul parizian include sistemul de siguranta si control Trainguard MT, care va fi inclus cat de curand si pe liniile de metrou din New York City. Totodata, spre deosebire de tehnologiile anterioare, noul sistem automatizat ‘trezeste’ la ore fixe fiecare garnitura de metrou din retea, determinand cu precizie pozitia si statusul fiecareia, pe linie.

Comentarii

Metrou fără conductor (și) la Paris - ComputerBlog.ro

[...] mai vestite atracții turistice locale: muzeul Luvru și Arcul de Triumf.Mai multe informații, aici. Video: fără conductor la LondraCITESTE si articolele similare :Vodafone permite plata cu [...]

15.03.2012

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite