Prima masina electrica pliabila ocupa doar 1,5 metri dintr-un loc de parcare

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 01.02.2012   |   
0 comentarii

masina pliabilaDaca bicicletele pliabile sunt atat populare printre ciclistii din mediul urban, de ce masinile pliabile nu s-ar bucura de o atentie la fel de mare? Mai ales daca sunt electrice si pot incluse intr-un program de car sharing! Chiar daca, spre deosebire de o bicicleta pliabila, nu poate fi urcata in casa, micul citadin Hiriko isi scurteaza ampatamentul astfel incat sa ocupe un spatiu extrem de mic intr-o parcare.

 

Dezvoltata initial in 2010 sub forma unui prototip, Hiriko (in dialectul basc inseamna ‘urban’) este o masina 100% electrica, e suficient de incapatoare pentru doi adulti, are tractiune intregrala permanenta si o autonomie de circa 100 de kilometri.

 

 

Particularitatea care o avantajeaza in raport cu alte masini de dimensiuni foarte mici, precum Smart, este ca pliata in parcare minuscule Hiriko are o lungime de fix 1,5 metri.

 

Conform producatorilor incurajati de aprecierile positive facute saptamana trecuta de catre seful Comisiei Europene Jose Manuel Baroso, Hiriko ar putea intra in productie de serie chiar din 2013 si ar putea fi vandut cu un pret de 12.500 de euro. Mult? Putin? In etapa urmatoare 20 de exemplare vor fi testate pe strazile din regiunea Basca. Iar daca micile masini electrice pliabile isi dovedesc fiabilitatea, includerea lor in programe de car-sharing este oricand posibila, la preturi mult mai accesibile.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite