poza1

Prima moschee eco-friendly din Dubai isi va deschide portile in 2013

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.09.2012   |   
0 comentarii

Daca tot mai multe centre de afaceri si constructii rezidentiale sunt prevazute cu sisteme ecologice de economisire a resurselor energetice, de ce cladirile religioase n-ar fi amenajate dupa acest exemplu? O initiativa laudabila este pusa acum in aplicare de catre Awqaf and Minor Affairs Foundation (AMAF), organizatie care construieste in Dubai cea mai mare moschee ecologica din Emirate.

Amenajata pe o suprafata de 4.180 de metri patrati, aceasta moschee va fi deschisa la finele lui 2013 in vecinatatea unui sat care se cheama Al Rowad si va putea gazdui pana la 3.500 de credinciosi.

Inauntrul geamiei apa este incalzita cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Apoi, dupa ritualurile de ablutiune, apa menajera e folosita in toalete si la irigarea gradinilor din vecinatatea cladirii. Ventilatia este asigurata de un sistem eficient de aer conditionat care porneste si se opreste automat, cu ajutorul unor senzori de caldura si umiditate.

Peretii cladirii sunt acoperiti cu o solutie speciala care mentine aerul din interior la o temperatura scazuta, iar iluminarea in interior va fi asigurata aproape exclusiv cu lumina solara.

Prin acest proiect fundatia AMAF intentioneaza sa scada consumul de apa cu 25% sic el de electricitate cu 20% fata de moscheile obisnuite.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite