Prima sticla eco-friendly din lume purifica apa in mai putin de 2 minute!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.08.2010   |   
0 comentarii

2010_08_05_Sticla de apa plataPotrivit ultimelor cercetari in materie de resturi si deseuri plastice, peturile de apa si cele pentru bauturi carbogazoase se biodegrateaza complet in cateva sute de ani. Mai exact, intre 450 si 1.000 de ani. N-ai nevoie de calcule matematice complexe sa-ti dai seama ca volumul de sticle de plastic in care sunt comercializate aceste bauturi reprezinta un risc ingrijorator de mare pentru sanatatea si bunastarea omenirii. Ce putem face pentru a reduce consumul bauturilor din aceste recipiente si, implicit, a descuraja treptat producerea ambalajelor din plastic?

 

Daca ne referim la apa plata, britanicul Timothy Whitehead ne da un raspuns ingenios. Absolvent al Loughborough University din Leicestershire (Marea Britanie), tanarul designer a castigat un trofeu James Dyson Award cu prototipul unui recipient eco-friendly pentru apa. Recipientul revolutionar permite depozitarea unei cantitati de apa, filtrarea si purificarea ei in 2 minute, transformand-o astfel in apa potabila.

 

Iata cum functioneaza: cand simti ca ti-e sete, umpli recipientul exterior al sticlei cu apa dintr-un lac, rau, robinet sau orice alta sursa de apa gasesti prin preajma. Apoi inserezi incet recipientul interior care, prin presare, filtreaza apa de sedimentele pe care le contine. Cand spun ca le filtreaza, ma refer la faptul ca, potrivit designerului, prin filtru nu pot trece particule cu dimensiuni mai mari de patru microni.

 

Dupa ce este filtrata, apa din sticla Christened Pure este purificata cu ajutorul unui spot emitent de raze ultraviolete. Totul nu dureaza mai mult de 90 de secunde si, potrivit rezultatelor din testele desfasurate de juriul James Dyson Awards, aceasta sticla a filtrat 99,9% din virusii si bacteriile continute in apa din recipientul exterior.

 

Pana sa te gandesti ca ti-ar putea folosi in loc de termos pentru filtrarea zatului de cafea si purificarea completa a bauturii tale matinale, imagineaza-ti ca sticla minune e numai buna pentru weekendurile tale petrecute pe drumuri montane sau la mare, departe de orice sursa de apa potabila. Ai putea turna in ea apa de la robinet si, pana ajungi la sala de fitness, te poti racori cu apa potabila super-purificata. In felul asta faci economii substantiale si contribui la protectia mediului inconjurator. Simplu si eficient!

 

apa plata

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite