Primele concentratoare fotovoltaice din lume sunt cu 14% mai eficiente decat panourile solare obisnuite

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.03.2012   |   
0 comentarii

sempriusO investitie in energie solara te scapa de multe facturi nedorite. Gazele si cheltuielile pe curent sunt primele plati care dispar de indata ce reusesti sa-ti asiguri o autonomie energetica regenerabila, pentru casa ta. In functie de eficienta instalatiilor fotovoltaice pe care ti le instalezi, poti amortiza investitia intr-o perioada de timp acceptabila. Ca tot vorbim de eficienta, Semprius, o companie americana specializata in instalatii solare a lansat primele module fotovoltaice din lume cu o eficienta de 33,9%.

 

 

 

 

Ca sa-ti faci o idee despre capacitatea lor, instalatiile solare obisnuite ating o eficienta de 16-20%. Noile dispozitive, de fapt niste concentratoare fotovoltaice de inalta performanta, se bazeaza pe o tehnologie inovatoare care amplifica puterea solara captata.

 

 

Daca un panou fotovoltaic standard este fabricat din elemente de silicon mono sau policristaline, concentratoarele de la Semprius au pe ele o pelicula de sticla cu lentile integrate. Acestea concentreaza razele de soare pe suprafete mici si, mai departe, lumina solara e receptata de celule fotovoltaice de dimensiuni reduse, montate pe un substrat foarte ieftin.

 

 

Secretul consta in tehnologia de fabricare a materialului care, in locul montarii celulelor fotovoltaice bucata cu bucata, permite printarea a cate 1.000 de astfel de celule, la fiecare folie solara in parte.

 

 

Aprobate deja de catre Institutul Spaniol de Sisteme Fotovoltaice si expertii de la Universitatea din Madrid, noile concentratoare solare vor intra in productie de serie abia din luna iulie a anului in curs.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite