Primul aparat auditiv pentru suferinzii de acufenie

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.01.2010   |   
3 comentarii

2010_01_05_Medicina_viitorului_Primul_aparat_auditiv_pentru_suferinzii_de_acufenieZgomote care nu vin din exterior, dar sunt percepute de minte, sunete asemenea unui fasait sau a unui zumzait, surzenie temporara si senzatia ca ti se fluiera in ureche desi nu e nimeni in jurul tau, toate acestea sunt simptome ale acufeniei.

 

Medicii au constatat faptul ca peste 50% dintre bolnavii de acufenie sufera si de surzenie si au explicat efectele nedorite ale acestei boli prin activitatea gresit directionata a nervilor de la nivel cerebral, interpretata ca zgomot pe caile auditive.

 

Ca si cauze, orice leziuni obstructive aparute la urechea externa, urechea medie sau cea interna pot antrena aparitia acufenei. De asemenea, boala poate fi dovada existentei unei tumori a nervului auditiv sau, daca zgomotul este sincronizat cu pulsul, ar putea fi de origine vasculara.

 

Siemens este primul fabricant de aparatura medicala din lume care a dezvoltat un dispozitiv ce le permite bolnavilor de acufenie sa auda fara a mai fi deranjati de zgomotele specifice acestei boli. Noul dispozitiv auditiv acutizeaza zgomotele din mediul inconjurator si genereaza un zgomot in banda larga, compus dintr-un complex de frecvente perceptibile pentru urechea umana. In acest fel, zgomotele provocate de acufena sunt respinse, iar persoanele afectate se pot concentra pe zgomotele reale, din exterior.

Comentarii

Bogdan Dumitrescu

Aparatele de acest gen sunt eliberate in baza unor analize facute de institutii de specialitate. Pentru mai multe detalii privind achizitia unui aparat auditiv, te poti adresa S.C. Pecef Tehnica SRL – AUDIOLUX, unic distribuitor in Romania al aparatelor auditive SIEMENS.

Contact: Calea Crângaşi, numarul 5, bloc 3, parter, sector 6.
Număr mobil: 0745 076 993, 0747 773 405
Telefon: 021 637 25 98
http://www.audiolux.ro

21.11.2011

Hitechpedia

@ Dan: Salut! Aparatele de acest gen sunt eliberate in baza unor analize facute de institutii de specialitate. Pentru mai multe detalii privind achizitia unui aparat auditiv, te poti adresa Institutului de Fonoaudiologie si Chirurgie Functionala ORL ‘Prof. Dr. D. Hociota’

Adresa: Str. Mihai Cioranu, nr. 21, sector 5, București

Telefon: 021 410 21 70;
Fax: 021 410 02 78.

6.01.2010

Dan

Salut,
Aproximativ cat ar costa un astfel de aparat? Vine si in Romania? Va fi in farmacii, sau doar cu reteta de la medic?

5.01.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite