Thomson AirwaysDaca intrebi un nutritionist la ce este bun uleiul de floarea soarelui, iti va spune ca ajuta la tratarea sinuzitelor, a hemoroizilor si a bolilor de piele. Iti va spune ca uleiul de floarea soarelui e recomandat in tratarea afectiunilor produse de dereglarile metabolice. Ca trateaza cu success cazurile de ulcer gastric in stadii avansate. Ca previne bolile cardiovasculare si le trateaza pe cele reumatismale.

 

In schimb, daca adresezi aceeasi intrebare unui inginer de la Thomson Airways, iti va raspunde ca uleiul de floarea soarelui e nemaipomenit pentru un plin de combustibil al unei aeronave de pasageri. Si chiar te va face sa crezi ca poti zbura pe ulei din Birmingham (Marea Britanie) pana in Palma de Mallorca (Spania). Il crezi?

 

Nici noi nu am crezut pana cand am aflat ca imbarcarea in primul avion Thomson Airways care va zbura chiar pe ulei de floarea soarelui, este in data de 28 iulie 2011. Zboara din Birmingham pana in Palma de Mallorca, asa cum ai citit si mai devreme. Teoretic, daca zborul va decurge fara probleme, combustibilul obtinut din uleiul de gatit va fi folosit, standard, de operatorul aerian.

 

In practica, Thomson Airways ar putea intampina ceva probleme. Una din ele consta in pretul exponential mai mare al acestui combustibil neconventional, comparativ cu cel obisnuit pentru avioane. Avantajele constau, insa, intr-o reducere drastica a emisiilor de dioxid de carbon. Oficialii companiei aeriene s-au laudat ca in urmatorii patru ani vor taia 6% din propriile emisii. Nu ne grabim sa-i contrazicem. Doar asteptam aterizarea, fara peripetii, in exotica destinatie iberica. Vom reveni cu noutati!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite